in

HAK: Kolnici mokri i skliski, mogući odroni, u prekidu nekoliko katamaranskih linija

Foto Pixabay

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, mogući su odroni, a ponegdje ima i magle, izvijestio je u jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme koja je obavezna do 15. travnja na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj.

Vozi se otežano zbog oštećenja uzrokovanih potresom i odrona, a zatvorena za teretna vozila je županijska cesta Dugo Selo-Rugvica-Oborovo uz obilazak preko Sesvetskog Kraljevca i Otoka Svibovskog. Vozila do 3t prometuju naizmjence.

Obustavljene neke trajektne i katamaranske linije

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U prekidu su: trajektna linija Ubli-Vela Luka-Split i katamaranske linije: Korčula-Hvar-Split, Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split.

Zbog loših vremenskih prilika uvodi se raniji povratak na brodskoj liniji 612 Komiža-Biševo (M/B Sveti Salvestar) s polaskom u 9 sati iz uvale Mezoporat, Luka Komiža.

Putne informacije provjerite na https://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/#prohodnost-cesta

Boćari porečke Istre slavljem protiv Vargona potvrdili vrh ljestvice

Policija otkrila detalje: Vozač BMW-a prebrzo vozio, naletio na rubni kamen i odletio u zgradu