in

HAK: Magla u unutrašnjosti, moguća i poledica

Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u unutrašnjosti, gdje je moguća i poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama te Hrvatski autoklub vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez propisne zimske opreme, izvijestio je 2. veljače HAK.

Zimski uvjeti

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema, na pojedinim cestama u Lici – DC42 u mjestu Poljanak, DC218 Donji Lapac – Bjelopolje, DC429 Selište Drežničko – Prijeboj, ŽC5217 Dobroselo – Mazin i lokalne i županijske ceste na području Korenice, Otočca i općine Donji Lapac.

Zbog zimskih uvjeta dozvoljeno je samo za osobna vozila sa zimskom opremom na ŽC5094/2 Breze – Stalak. Zbog snijega i leda za sav promet zatvorene su državna cesta DC547 Sveti Rok – Mali Alan i županijska cesta ŽC5199 Sušanj – Štirovača.

Vozi se otežano na prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji, osobito na prilazima Petrinji, Glini, Sisku te okolnim mjestima. Poziva se vozače da prate upute nadležnih službi. Više na https://www.hak.hr/

POREČ: Seniori i Škola nogometa Jadran nastavili s radom

Podaci za Istru – Novih 5 slučajeva, smanjuje se broj pacijenata na respiratoru