in

HAK: Ne krećite na put bez zimske opreme, nesreće na autocestama

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski, a u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj uz kišu povremeno pada i snijeg, upozoravaju u utorak iz Hrvatskog autokluba (HAK)  te vozače pozivaju da ne kreću na put bez zimske opreme.

Česti su zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije pa HAK korisnike moli za strpljenje. Upozoravaju i na mogućnost odrona te vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama kao i da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog prometnih nesreća HAK poziva vozače na pojačan oprez na autocesti A1 između čvora Jastrebarsko i odmorišta Draganić u smjeru mora gdje je vozilo na pretjecajnom traku te na  A2 Zagreb-Macelj između čvorova Jankomir i Zaprešić u smjeru Krapine.

U prekidu je trajektna linija Lopar-Valbiska, katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka te brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak, objavio je HAK.

Naime, prema prognozi s N1, hladna fronta stigla je do Hrvatske. Prema prvim jutrošnjim informacijama, snijeg pada u sjevernoj i sjeverozapadnoj unutrašnjosti pa i na području grada Zagreba.

I drugdje će u unutrašnjosti padati susnježica i snijeg, a moguće je i formiranje snježnog pokrivača, osobito u zapadnoj unutrašnjosti, ali i na dijelu sjevernog Jadrana, najizglednije u unutrašnjosti Istre, ali i južnije, u unutrašnjosti Dalmacije, gdje se do kraja dana može akumulirati od nekoliko cm do 10-ak cm snijega.

Iz HAK-a poručuju vozačima: “Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme. Česti su zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije.”

Zimskom dojmu pridonosi i jak vjetar sjevernog smjera u unutrašnjosti, dok će na moru tek idućih sati zapuhati bura, koja će pod Velebitom biti olujnih pa i orkanskih udara.

Očekuju se problemi u cestovnom i pomorskom prometu, uslijed vjetrovitih prilika i oborine, piše N1.

Bez struje 6. travnja Kukci

OK POREČ: Završilo desetljeće Superlige, odbojkašice pred novim početkom nakon još jednog poraza