in

OK POREČ: Završilo desetljeće Superlige, odbojkašice pred novim početkom nakon još jednog poraza

Odbojkašice Poreč izgubile su na gostovanju 0:3 (10:25; 12:25; 21:25) od ekipe OK Enna Vukovar što je ujedno bila oproštajna utakmica od najvišeg ranga hrvatske odbojke. Porečanke su nastupile u sastavu: Purini Tea, Hrvatin Antonija, Banko Lea, Rajko Dora, Scoria Rebecca, Burilo Leana, Momić Erika, Poropat Ema, Verhas Marija, Gržetić Vita, Načinović Tea, Plazinić Helena, Curač Doris, Katalina Ana. Treneri su Dragan Salapura i Andrej Štorc.

Utakmica je bila preslika svih dosadašnjih utakmica, Porečanke bez šanse da učine nešto više od onoga što im dopuste protivnice. Može se izdvojiti treći set u kojem su porečke igračice pružile solidan otpor, bile u vodstvu 5:0, da bi domaće igračice uspjele izjednačiti na 10:10, te sredinom seta držati prednost od dva do tri poena, naše djevojke uspijevaju izjednačiti na 21:21, što je nažalost bio njihov maksimum. Slijedi niz od dva loša prijema, napad Vukovarčanki bez bloka, čime završava porečka priča u Superligi.

Svijetla točka utakmice je ulazak u igru Tee Purini na mjestu tehničara, koja je pokazala da je mogla (morala) dobiti puno više prilike za igru obzirom na prikazani nivo igre standardnih tehničara, kao i igra igračica na kojima će se vjerojatno graditi igra u sljedećim sezonama Poropat Ema, Burilo Leana, Načinović Tea, Hrvatin Antonija, Gržetić Vita, Rajko Dora.


Utakmicom u Vukovaru zaokružena je desetogodišnja superligaška priča Odbojkaškog kluba Poreč, piše Istrasport.eu.

Cijeli članak pročitajte na https://www.istrasport.eu/ispadanje-nakon-prekrasnog-desetljeca-i-naslova-prvaka-ok-porec-je-pred-novim-pocetkom/

HAK: Ne krećite na put bez zimske opreme, nesreće na autocestama

TAR: Nova ponuda marendi u DeguStazioneu