in

HAK upozorava na moguću poledicu, promet se odvija bez većih problema

Kolnici su jutros mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, dok p​​​​onegdje ima i magle.

Hrvatski autoklub (HAK) vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez propisne zimske opreme.

Poteškoće u Sisačko-moslavačkoj županiji

Zbog oštećenja kolnika ili vode na kolniku zatvorene su: DC30 kroz centar Petrinje (obilazak Ulicom Matije Gupca); ŽC3121 Tišina-Palanjek (obilazak je ŽC3274 Palanjek-Mahovo); ŽC3070 Dugo Selo-Rugvica-Oborovo. Obilazak je preko Sesvetskog Kraljevca i Otoka Svibovskog; ŽC Kosinjski most-G. Kosinj-Bakovac i ŽC Zalužnica-Doljani; LC33134 u mjestu Rausovac. Obilazak: LC33127 Selište Kostajničko-Hrvatska Kostajnica i obratno; LC67207 Vrgorac-Orah; LC67209 Veliki Prolog-Draževitići.

Vozi se otežano (oštećenja uzrokovana potresom i odroni): na mostu Brest kod Petrinje (uz ograničenje brzine od 30 km/h) ili obilazno: Žažina-Sisak-Mošćenica-Petrinja i obrnuto; na državnoj cesti DC3 u mjestu Dubravci; na županijskoj cesti ŽC3232 Majske Poljane-Glina na mostu preko rijeke Maje dopušten je promet vozilima do 3,5 tone.

Vozi se otežano i na drugim prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji, osobito na prilazima Petrinji, Glini, Sisku te okolnim mjestima. Poziva se vozače da prate upute nadležnih službi.

Zimski uvjeti u Lici

Zimski su uvjeti (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema) na pojedinim cestama u Lici. Za sav promet zatvorene su državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan i županijska cesta ŽC5199 Sušanj-Štirovača.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

STanje na cestama možete provjeriti na HAK-ovim stranicama na linku

https://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/#prohodnost-cesta

POREČ/VIŠNJAN: Vatrogasci se vratili iz Petrinje

korona covid ilustracija

Istra – U srijedu 31 novozaražena osoba i ukupno 261 aktivan slučaj