in

HAK: Za sva vozila otvorene autoceste A1 i A6 – Ne zaboravite zimsku opremu

A SVE skupine vozila otvorene su autoceste A1 Zagreb – Split – Ploče i A6 Rijeka – Zagreb, na nekoliko dionica zabrana je prometa za prvu skupinu vozila, a zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru u Lici, javio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog prometnih nesreća na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Kosnica i Jakuševec (32. km) te pred naplatnom postajom Zagreb-istok (53. km) u smjeru Bregane vozi se suženim kolnikom uz ograničenje brzine. Vozače se moli za dodatan oprez.

Zimska oprema i dodatan oprez

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila): autocestom A7 Draga – Šmrika, državnom cestom Vaganac – Borje (DC1), državnom cestom Ličko Petrovo Selo – GP Ličko Petrovo Selo (DC217) i lokalnom cestom Križišće – Kraljevica (LC58107).

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema, na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici.

Zbog snijega i leda za sav promet zatvorene su državna cesta DC547 Sveti Rok – Mali Alan i županijske ceste ŽC5217 Dobroselo – Mazin – Bruvno i ŽC5199 Sušanj – Štirovača.

Otežan promet na prilazima Petrinji, Sisku i Glini

Vozi se otežano na prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji, osobito na prilazima Petrinji, Glini, Sisku te okolnim mjestima. Poziva se vozače da prate upute nadležnih službi.

Kolona teretnih vozila na autocesti A3 pred naplatnom postajom Bregana u smjeru Slovenije duga je oko 3 kilometra.

U pomorskom prometu nema poteškoća, objavio je HAK u ponedjeljak ujutro.

Izložba Slavice Marin “Dišem čisti zrak” u galeriji HDLU-a Istre

Hotelijeri ‘preskaču’ Uskrs i fokusiraju se na ljeto, mameći goste popustima