in

HAK: Zbog velikih vrućina na put krenite rano ujutro ili kasno navečer

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Pojačan je promet na gradskim cestama, obilaznicama, pojedinim dionicama autocesta, Krčkom mostu, Jadranskoj magistrali te povremeno na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom. Tijekom dana zastoji su mogući na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju prometa, izvijestio je HAK u ponedjeljak ujutro.

Zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici (A3), na 39.+100 km između čvora IVANJA REKA i MOSTA SAVA u smjeru Bregane, vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h te u koloni između čvorova Popovec i Ivanja Reka.Prometna nesreća na autocesti A3 kod čvora IVANJA REKA u smjeru Bregane. Vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h.
28. i 29. lipnja od 09:00 do 17:00 sati zbog radova bit će zatvorena državna cesta DC512 Makarska-Ravča, poddionica Donja Gora-Ravča, od naselja Gornje Igrane do zaseoka Brikva. Obilazak: Makarska-Gornje Igrane-županijskom cestom Ž6199, (D512) Šošići-Kozica (D62) te državnom cestom D62 Kozica- Ravča i obratno.

Zbog upozorenja od toplinskog vala savjetujemo svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum.

Tijekom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu. Nikada ne ostavljajte djecu ili životinje u parkiranom vozilu. Ako se tijekom vožnje osjećate loše odmah se zaustavite i potražite liječničku pomoć.

PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA:

A1 Zagreb-Split-Ploče:

 • mobilni radovi između 30. km i 21. km u smjeru Zagreba, promet se vodi jednom prometnom trakom. Predviđeno trajanje radova je danas do 09:00.
 • do 30. lipnja između 20:00 i 07:00 sati svakodnevno (osim subotom i nedjeljom), zbog izvanrednog prijevoza, kratkotrajno se obustavlja promet na čvoru Žuta Lokva;
 • od 28.06.do 30.06. u dva noćna termina, zbog testiranja informacijskog sustava i sustava daljinskog upravljanja i nadzora, povremeno će se zaustavljati promet u oba smjera u zoni tunela Sveti Rok u smjeru Zagreba

A3 Bregana-Lipovac:

 • do 30.lipnja na nadvožnjaku u čvoru Lučko na zagrebačkoj obilaznici vozi se prema privremenoj regulaciji prometa koja je postavljena i na Jadranskoj aveniji;
 • do 30.lipnja zbog radova na nadvožnjaku Rugvica između 49.+400 km i 49.+600 km vozi se uz privremenu regulaciju prometa, u smjeru Lipovca po dva sužena prometna traka;
 • zbog sanacije mosta Okoli od 83.+700 km do 81.+100 km vozi se dvosmjerno južnim kolnikom s dva prometna traka u smjeru Bregane i jednim prometnim trakom u smjeru Lipovca (28.06.2021.god.) .

A6 Rijeka-Zagreb:

 • od 29.06. do 01.07. između ponoći i 03:00 sata jednokratno će se, na najviše 15 minuta, prekinuti promet na vijaduktu Bukovo, između čvora Oštrovica i NP Rijeka;

A7 GP Rupa- Rijeka-Žuta Lokva:

 • na kraku 1 čvora 10 – SVETI KUZAM zbog oštećenog kolnika u smjeru mosta Krk, vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h;
 • do 10.srpnja zbog radova na vijaduktu Sveti Kuzam u smjeru GP Rupa vozi se jednim trakom. U slučaju pojačanog prometa, u vrijeme vršnog prometnog opterećenja, mogući su kraći zastoji i kolone vozila.

ZATVORENE CESTE ZBOG RADOVA:

 • DC2 Josipovac-Bizovac-Normanci (do 31.prosinca) i u Virovitici (do 1. srpnja);
 • DC14 Andraševec-Bračak (do 1. rujna);
 • DC36 u mjestu Pisarovina (do 18. srpnja do 17:00 sati);
 • DC41 GP Gola-Koprivnica u naselju Drnje (do 15. srpnja) i u Koprivnici (do 21.srpnja);
 • DC56 Drniš-Gornji Muć u naselju Donje Postinje (općina Muć) (do 15. listopada);
 • DC57 u Vukovaru (do 20. rujna);
 • DC70 Omiš (DC8)-Gata-čvor Blato na Cetini (A1) od tvornice Galeb do raskrižja za Zakučac (do 1. srpnja);
 • DC544 u mjestu Gudovac kod Bjelovara (do 15. studenog).

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista pa vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Veslački klub Istra moli pomoć – Pokrenuli crowdfunding kampanju za kupnju kombija

Korona covid maska maskice zaštitne

Istra u novi tjedan bez novozaraženih