in

Hitna obavijest: Dva proizvoda povlače se s polica trgovina zbog štetnih tvari

Ilustracija Pixabay

Bio zone namaz slanutak pečena paprika 175 grama treba upotrijebiti do 20.listopada, 22. listopada i 4. prosinca, a na tržište ga stavlja Konzum plus.

Zbog sjemenki sezama u kojima je utvrđena povećana količina pesticida etilen oksida Ministarstvo poljoprivrede s tržišta je povuklo proizvode “Hummus – Organski” i Bio zone namaz slanutak pečena paprika.

Ministarstvo je obavijestilo potrošače da “Hummus – Organski 260g Nutrigold” LOT: 20200903 upotrijebe do 3. rujna, LOT: 20201023 do 23. listopada, a LOT: 20201110 do 10. studenoga. Proizvode na tržište stavlja Galleria Internazionale.

Bio zone namaz slanutak pečena paprika175 grama treba upotrijebiti do 20.listopada, 22. listopada i 4. prosinca, a na tržište ga stavlja Konzum plus.

“U proizvodnji gotovih proizvoda korištene su sjemenke sezama u kojima je utvrđena povećana količina pesticida etilen oksida”, ističu u Ministarstvu.

Stoga proizvodi nisu u skladu s Uredbom Europskog parlamenta i Vijeća od 23. veljače 2005. o maksimalnim razinama ostataka pesticida u hrani ili hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla.

Nisu u usklađeni ni s Direktivom Vijeća Europe i Uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Natječaj Županije: Više od 2 milijuna kuna za projekte i programe u kulturi

POREČ: Pokrenuta akcija OBNOVIMO ZAJEDNO KUĆU JEDNE OBITELJI U GLNI ILI PETRINJI