in

Hitna ostaje u Santorijevoj – Bolnica zgradu darovala županiji

Foto Istarska županija

Istarski župan Boris Miletić i ravnateljica Opće bolnice dr. sc. Irena Hrstić Pula potpisali su ugovor o darovanju nekretnine u Santorijovoj ulici, a kojem je prisustvovala i resorna pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb dr. Gordana Antić. Potpisivanju ugovora prethodilo je donošenje odluke o stjecanju prava vlasništva bez naknade – darovanjem u korist Istarske županije nekretnine k.č. br. 632/2  k.o. Pula u vlasništvu Opće bolnice Pula, od strane Skupštine Istarske županije, u studenom.

Dakle, sukladno potpisanom Ugovoru vlasnik predmetne nekretnine, površine 3687 m2 i tržišne vrijednosti u iznosu od 8.280.000,00  kn, postaje Istarske županija, a koristit će se kao i do sada za potrebe osiguranja prostornih uvjeta za rad Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije i Istarskih domova zdravlja, odnosno sanitetskog prijevoza.

Župan Miletić ističe da sukladno zdravstvenoj reformi, od iduće godine sanitetski prijevoz prelazi iz Istarskih domova zdravlja u Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije, za što su već odrađene sve potrebne predradnje. Za pacijente će, dodaje, navedeno osigurati  bolju, bržu i kvalitetniju javnozdravstvenu uslugu.

Ravnateljica dr. Hrstić kazala je da se zapravo nekretnina vraća u vlasništvo Istarske županije, koja je i osnivač OB Pula, a koristit će se za javno-zdravstvene potrebe svih građana Istre, odnosno namjena zgrade ostaje ista.

Izvor Istarska županija – KABINET ŽUPANA

Plakat za izložbu POU Buje ovisnost

U Bujama se otvara izložba “Biraj sebe ne ovisnost”

Sjednica Vijeća Grada Poreča - Foto Tanja Kocijančić 15-12-2022

POREČ: Vijećnici izglasali proračun za 2023. i povećanje plaća zaposlenicima gradskih službi