in

POREČ: Vijećnici izglasali proračun za 2023. i povećanje plaća zaposlenicima gradskih službi

Sjednica Vijeća Grada Poreča - Foto Tanja Kocijančić 15-12-2022

Vijećnici Grada Poreča na sjednici održanoj sinoć u Domu obrtnika većinom glasova usvojili su proračun za 2023. godinu u visini od 326 milijuna kuna, odnosno 43,2 milijuna eura. Jedna od točaka dnevnog reda bila je odluka o izmjeni koeficijenata kojom su vijećnici jednoglasno prihvatili povećanje plaća djelatnicima tehničkih i stručnih službi u gradskoj upravi i ustanovama, odnosno radnih mjesta sa srednjom stručnom spremom i nižom.

Uz javnu zahvalu svim gradskim službenicima i zaposlenicima koji rade zahtjevan i odgovoran posao gradonačelnik Loris Peršurić naglasio je da će od 1. siječnja, zahvaljujući ovoj odluci, plaće za ta radna mjesta porasti za pet posto. Prije toga, 1. lipnja ove godine, povećana je i osnovica za plaće u gradskoj upravi. Izrazio je nadu da će u idućoj godini imati još sredstava za dodatno povećanje imajući u vidu sva poskupljenja.

Najveći dio usvojenog proračuna ići će za razne društvene i socijalne programe – od dodataka na mirovine, do subvencije kupovine stana, najvećih stipendija u zemlji i još puno mjera.

Spomenimo i najvažnije investicije koje su planirane za 2023. – od gradnje novih vrtića u Varvarima i Novoj Vasi, nastavka širenja nogometnog kampusa, proširenja  Doma za starije i nemoćne (prvo izrada projekta pa onda realizacija), dovršetka obnove Gornjeg vrtića i međuzaobilaznice, potom obnove Zavičajnog muzeja Poreštine, izgradnje kanalizacijske mreže do 100% pokrivenosti i projekta obnove Trga Marafor.

Vijećnici su sinoć većinom glasova prihvatili i izvješće gradonačelnika o radu za razdoblje siječanj – lipanj 2022. godini, odluku o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova na području Grada Poreča za 2023. koja ostaje ista kao i ove godine, te odluku o izboru najpovoljnije ponude za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Poreča. Za zakup je pristiglo 80 ponuda, a uvjete natječaja zadovoljilo je njih 54. Od ukupno ponuđenih 180 proizvodno tehničkih cjelina u zakup dat će se 122 cjeline. Prije potpisa ugovora s novim zakupnicima očekuju se suglasnosti Istarske županije i resornog ministarstva. 

Više detalja o proračunu pročitajte u našem članku gdje je sve detaljno predstavljeno:

Foto Istarska županija

Hitna ostaje u Santorijevoj – Bolnica zgradu darovala županiji

Foto NK Jadran Poreč

Evo u što će sve Grad Poreč ulagati u 2023. u sklopu proračuna od 43,2 milijuna eura