in

Hrvatska osvojila zlatnu medalju na natjecanju turističkih i ugostiteljskih škola u Nizozemskoj

Srednja strukovna škola Vinkovci

Hrvatska je na natjecanju turističkih i ugostiteljskih škola u Nizozemskoj osvojila zlatnu medalju i još pet drugih odličja. natjecanje se odvijalo prije nekoliko dana u Leeuwardenu, gdje je održana godišnja konferencija AEHT-e (European assocation of hotel and tourism schools) europskog udruženja ugostiteljsko turističkih škola u čijem članstvu je preko 300 ugostiteljskih i turističkih škola članica. Svrha postojanja AEHT-e je razmjena iskustava i suradnja učenika iz različitih država, jezika i kultura kroz timski rad, stvaranje novih poznanstava i veza među učenicima, a ove godine je sudjelovalo 650 sudionika (učenika, nastavnika i ravnatelja) iz 19 zemalja, objavio je portal Hrturizam.hr.

Srednja strukovna škola Vinkovci

U sklopu AEHT-a se održavanja i prestižno natjecanja u 10 turističkih i ugostiteljskih disciplina: hotelski menadžment, poslovanje recepcije, barsko posluživanje, posluživanje vina, pripremanje koktela, dehatlon ili kuharsko natjecanje u vještinama, restoransko posluživanje, predstavljanje destinacije, slastičarstvo i kuharstvo, a Hrvatsku je ove godine predstavljala Srednja strukovna škola Vinkovci.

“Zlatna medalja mi daje snagu da ostvarim svoj najveći san i to mi je samo poticaj da se još više trudim. Cilj mi je prvo završiti srednju školu, potom fakultet, pa da se u životu mogu osamostaliti i postati ono što želim, a najveća želja mi je jednoga dana otvoriti vlastitu slastičarnicu” istaknula je Irena Bunčić za portal Novosti.hr.

Za ovo natjecanje Irena se pripremala od početka rujna, a pripremala ju je nastavnica slastičarstva Srednje strukovne škole Vinkovci Ružica Šošić.

„Još jednom smo na ovako prestižnom natjecanju za učenike ugostiteljskih i turističkih škola dostojno predstavili svoju školu, grad i zemlju i dokazali da za uspjeh nisu presudni uvijek novci i savršeni uvjeti nego želja, volja i naporan rad“, istaknula je Ružica Šošić.

Iz Hrvatske se natjecalo još nekoliko škola i to vrlo uspješno u turističkim disciplinama i donijeli su u Hrvatsku još pet medalja.

Lanterna Premium Camping Resort_Mediterranean Garden Premium Village

Valamarovi kampovi Krk i Lanterna među najboljima u Europi

Giovanni Sponza

Sponza: Država je neefikasna u sprečavanju bespravne gradnje