in

Humanitarna SLATKA ISTRA: Za školu u Vižinadi prikupljeno 2.000 eura

Foto Tanja Kocijančić - Slatka Istra 2023. Vižinada

Ovogodišnja manifestacija Slatka Istra održana 14. kolovoza u organizaciji TZ Vižinada i Općine Vižinada oduševila je svojim jubilarnim 25. izdanjem. Uspjeh je utoliko veći što je cijela priča imala i humanitarnu notu. Kolači s izložbe prodavali su se kako bi se prikupio novac potreban za nabavu drvene sjenice za OŠ Jože Šurana Višnjan PŠ Vižinada, koja bi služila kao vanjska učionica, a prikupljeno je ukupno 2000 eura.Najiskrenije zahvaljujemo svima koji su kupnjom kolača pomogli da se prikupi ovaj iznos, no on nije dostatan te je donacije potrebno prikupljati i dalje kako bi djeca dobila mogućnost da dio nastavnog procesa provedu na otvorenom na kvalitetan način. S obzirom na planove škole važno je da sjenica, odnosno, drvena kućica, površinom odgovara potrebama boravka na otvorenom, stoga ona mora imati 25 kvadrata.

-S vremenom bi se unutra opremila drvenim klupama i stolovima.Kućica koja po svim svojim karakteristikama odgovara onome što je potrebno školi u Vižinadi je Dancover drvena sjenica s podom od 25 m2. Cijena joj je 8.872,50 eura (s PDV-om) i dostava 2.581,78 (s PDV-om). Ukupan iznos potreban za nabavu sjenice je 11.454,28 eura. Stoga pozivamo sve gospodarstvenike s područja općine Vižinada i šire da se uključe u sufinanciranje ovog projekta i u skladu sa svojim mogućnostima podrže školu u prikupljanju potrebnog iznosa, poručuju iz Općine Vižinada.

Riječ je o projektu vrlo važnom za djecu, jer bi u školi, vođeni potrebom i željom svojih učenika da provode više vremena na otvorenom, htjeli djeci omogućiti boravak u učionici bez zidova. Škola u Vižinadi će tijekom 2023./24. godine provoditi Erasmus projekt “Zeleni Jože” kojim se želi pridonijeti ekološkoj pismenosti učenika te njihovih roditelja i lokalne zajednice. U vanjskoj učionici školarci od prvog do osmog razreda imali bi priliku graditi i proučavati suživot s prirodom, budući da bi okoliš učionice bio oplemenjen ukrasnim i aromatičnim biljem. Nastojanje je škole da djecu već u ranim danima animira o važnosti očuvanja prirode i okoliša.

Ujedno, u školi postoji i određen broj učenika s prilagodbom programa kojima je boravak na otvorenom nužan. PŠ Vižinada ima 98 učenika, od toga sedam s teškoćama u razvoju.Zato se najiskrenije nadamo da će gospodarstvenici s područja Vižinade i šire prepoznati važnost ovog hvalevrijednog nastojanja škole da obrazovne procese podigne na višu razinu te da će svojim donacijama pomoći da se prikupi iznos 11.454,28 eura potreban za nabavku drvene učionice na otvorenom.

Svi zainteresirani mogu se javiti OŠ Jože Šurana Višnjan na email: visnjan@os-jsurana-visnjan.skole.hr ili tel: +385 (0)95 633 4001 , zaključuje se u priopćenju Općine Vižinada.

haker Foto vicky gharat za Pixabay - Ilustracija cyber kriminal internet prevara

Direktorska prijevara u Istri: Tvrtka oštećena za velik novac zbog lažnog e-maila

bicikli bicikl ilustracija policija mup

Ljeto u Istri: Ukradeni skupocjeni bicikli