in

Humanitarna akcija  „MISLIMO NA VAS 3“ – Skupljaju se donacije za pazinski stacionar

Koncert Mislimo na vas - humanitarni koncert

Udruga umirovljenika – USUH Pazin, kojoj je jedna od primarnih aktivnosti humanitarni rad, organizira humanitarni koncert „Mislimo na Vas 3“, koji će se održati u petak, 15. ožujka 2024. godine u Spomen domu u Pazinu s početkom u 19 sati. Koncert se organizira u suradnji s Istarskim domovima zdravlja-Ispostava Pazin, Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Grada Pazina, Gradom Pazinom i Pučkim otvorenim učilištem Pazin.

Ovim koncertom želi se podići svijest o potrebama bolesnih i nemoćnih, naglasiti važnost humane i moralne potpore bolesnima te iskazati zahvalnost svima koji skrbe o bolesnicima – zdravstvenim, socijalnim i vjerskim djelatnicima kao i svima ostalima koji su svoj rad posvetili njezi i podršci oboljelima.

Pazinski stacionar jedan je o triju stacionara u Istarskoj županiji i skrbi o najtežim bolesnicima iz svih dijelova Istre. Kako bi bolesnicima poboljšali uvjete boravka u stacionaru organizatori su odlučili dati svoj doprinos organizacijom ove humanitarne akcije čiji je ukupni prihod namijenjen preuređenju kupaonice i njene prilagodbe za pacijente u kolicima.

Na koncertu će nastupiti:
Vesna Nežić Ružić
David Danijel
Dinela Kazalac
Matej Jakša
Serđo Valić
Iva Gortan
Mješoviti pjevački zbor Roženice Pazin
Zbor OŠ Vladimira Nazora Pazin
Folklorno društvo Pazin
Muška klapa Valdibora Rovinj
Djeca Sv. Jurja i Sv. Lucije Pazin
Glazbeni odjel OŠ Vladimira Nazora Pazin
Klapa Motovun

Voditelj programa je Dario Brajković.

Ulaznice po cijeni od 10 € u pretprodaji se mogu kupiti u uredu USUH Pazin i LG galeriji DLS Pazin te na dan koncerta na blagajni Spomen doma.

Ovoj se akciji pridružuje i pazinska kazališna družina „Rastrepuh“, koja će 20.03.2024. u 19 sati održati večer pripovijedanja istarskih narodnih priča „Rastrepuhi  povodivaju“ čiji će prihod biti uplaćen na račun humanitarne akcije.

Cijela akcija provodi na volonterskoj osnovi, svi izvođači nastupit će bez naknade, a svi organizacijski poslovi odrađuju se volonterskim radom članova Udruge, članova Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Pazina  i prijatelja koji podupiru ovu plemenitu akciju.

Pozivaju se građani i privredni subjekti da u okviru svojih mogućnosti podrže ovu humanitarnu akciju svojim dolaskom na koncert ili uplatom dobrovoljnog priloga na žiro račun: IBAN: HR0423800061547000324, kod IKB d.d. UMAG.

Foto OŠ Tar-Vabriga

TAR: Rad Megi Gostojić Strani među 17 najuspješnijih radova LIK-a 2024.

Učilište Buje - Foot Tanja Kocijančić

U Bujama predstavljanje knjige „Kako prožvakati dan“ Tamare Jadrejčić. To je puno više od obične kuharice