in

U Bujama predstavljanje knjige „Kako prožvakati dan“ Tamare Jadrejčić. To je puno više od obične kuharice

Učilište Buje - Foot Tanja Kocijančić

TAMARA JADREJČIĆ (New York, Buje) – Predstavljanje knjige KAKO PROŽVAKATI DAN – 13/03/2024 – 19h – Vijećnica POU-a Buje

U razgovoru će, uz autoricu, sudjelovati i urednica Gordana Farkaš-Sfeci, a razgovor će moderirati Maja Klarić

Tamara Jadrejčić : „Kako prožvakati dan” sadrži maštovite recepte s kojima je autorica emocionalno povezana, no to je puno više od obične kuharice! Autorica kroz kuhanje i hranu priča priču o živu, o drugim ljudima, o jedinstvenom i neponovljivom gastronomskom sazrijevanju koje većina nas prolazi i o svemu onome što nečiju kuhinju čini baš takvom kakva jest.

Riječima autorice: „Moje gastronomsko sazrijevanje jednostavno je i neponovljivo. Kao i vaše, uostalom. Svi počinjemo promatrajući majku ili baku i pomažući im. Poslije, od savjeta braće i sestara, susjeda i prijateljica, iskustva iz restorana, članaka i knjiga, prelazimo u fazu isprobavanja.

U ovoj knjizi „samopomoći” sakupila sam razmišljanja na teme koje su mi najkliskije, te ih nadopunila tekstovima napisanih proteklih godina i označenih crvenom bojom. U njoj su spomenuti moji kuharski uspjesi i strahovi, moje najdraže (kućne) izjelice, prijatelji, hrana iz knjiga i filmova, iskustva s putovanja koja me uvijek potiču da se pitam o svojim predrasudama i ispravnosti svojih odluka. Uz svako poglavlje je predstavljen recept za koji sam posebno vezana. Nadam se da će vam knjiga biti zanimljiva, te da ćete zaželjeti nešto fino skuhati!”

Tamara Jadrejčić rođena je u Bujama. Nakon završenog studija komparativne književnosti i talijanistike na Filozofskom Fakultetu u Zagrebu počinje raditi kao novinarka u Vjesniku. Godine 1992. odlazi u Rim, radi na talijanskoj televiziji i radiju te kao prevoditeljica. Sa suprugom i dvoje male djece 2004. odlazi u New York. U Nakladi OceanMore 2008. je objavila zapaženu zbirku priča Zarobljenici rata.

Surađuje s Jutarnjim listom i Globusom te počinje pisati tekstove o hrani za Coolinariku, Mercator, Corriere Cucina. U međuvremenu putuje, ali uglavnom kuha i podgrijava.

Koncert Mislimo na vas - humanitarni koncert pazin

Humanitarna akcija  „MISLIMO NA VAS 3“ – Skupljaju se donacije za pazinski stacionar

tenis

Buduće zvijezde tenisa ponovno u Vrsaru: Igra se Perin memorijal, jedan od tek 15 takvih turnira u svijetu