in

Kupnjom mimoza u subotu pomažete bolesnom dječaku Stjepanu iz Rovinja koji se bori s čak 11 teških dijagnoza

Foto Artvision-So za Pixabay

Lions Club Pula već tradicionalno početkom kalendarske godine organizira donatorske akcije na Gradskoj tržnici nudeći sugrađanima buketiće mirisnih žutih vjesnika proljeća, mimoza po simboličnoj cijeni. I ove godine, uz grančice mimoza članica Lionsa, prodavat će se grančice prekrasnog rascvjetanog stabla čiji su vlasnici obitelj Hrvatin, uz asistenciju vinarske obitelji Trapan, kao i lani, svesrdno prihvatili zamisao da njihove mimoze doprinesu plemenitom humanitarnom cilju.

Akcija je planirana za subotu, 24. veljače 2024. od 9:00 do 13:00 sati na frekventnom mjestu, pred ulazom u gradsku ribarnicu.

Svrha prikupljanja sredstava za ovogodišnju donatorsku akciju prodaje mimoza je, prema odluci članova Kluba, pomoć šestogodišnjem mališanu Stjepanu Budimiru iz Rovinja koji se bori s čak jedanaest teških medicinskih dijagnoza. Dijagnosticirana mu je, između ostalog, osteporoza, mišićna hipotonija, zaostajanje u neuromotornom razvoju, specifični poremećaj razvoja govora i jezika. Simptome mu olakšavaju rehabilitacije i terapije, no s obzirom na to da to sve iziskuje velike novčane izdatke, obitelji Budimir potrebna je pomoć.

Kako bi se prikupila financijska sredstva za nastavak Stjepanove rehabilitacije, prethodno su u 2021. godini organizirane dvije humanitarne akcije “Zajedno za Stjepana” te “Svi za Stjepana” koju je organizirala Udruga “Istra pomaže”. Nedavno je pokrenuta humanitarna akcija “Od srca za Stjepana”, a prikupljena financijska sredstva koristit će se za logopedsku i defektološku terapiju, belgijsku tomatis metodu, neurorehabilitaciju, fizikalnu terapiju, osobne treninge, te ostale troškove na ime troškova godišnje rehabilitacije.

Potreban iznos je 54.400 eura, a prema posljednjim javno objavljenim rezultatima prikupljeno je nešto više od polovine tog iznosa. Prethodno su u 2021. godini organizirane dvije humanitarne akcije “Zajedno za Stjepana”, te “Svi za Stjepana” koju je organizirala Udruga “Istra pomaže”. S obzirom na to da je pružena rehabilitacija dala rezultate u neuromotornom razvoju, potrebna je daljnja rehabilitacija kako bi Stjepan bio što sposobniji i samostalniji za život.

Lions klub Pula se najavljenom donatorskom prodajom grančica mimoza u subotu, 24. veljače uključuje u aktualnu humanitarnu akciju “Od srca za Stjepana”, koja je započela 30. prosinca 2023. godine i trajat će do 28. ožujka 2024. godine, te je za nju ishođeno i rješenje o provođenju humanitarne akcije u Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije.

Uvjereni da će građani kupovinom mirisnih grančica mimoza po simboličnoj cijeni pokazati empatiju prema malom borcu Stjepanu i njegovoj obitelji, pulske Lionsice i Lionsi očekuju vas u subotu na tržnici, pred ulazom u gradsku ribarnicu! Mirisni žuti buketići i osjećaj konkretnog doprinosa u činjenju dobra nagrada su svakome tko pomaže od srca. Sredstva prikupljena donatorskom prodajom mimoza Lions klub Pula uplatiti će na račun humanitarne akcije “Od srca za Stjepana” otvoren u Raiffeisen banci, piše u priopćenju Marija Plesec Pongrac, predsjednica Lions Kluba Pula.

            

 

Foto Kickboxing klub Zeus

VIŽINADA: Kickboxing klub Zeus 2023. zaključio s čak 47 medalja. Novu godinu startali zapaženim uspjehom na WAKO europskom kupu

Foto ŽKK Istra Poreč

Kuglačice porečke Istre pozivaju na turnir povodom Dana žena