in

Općina Kaštelir-Labinci daruje umirovljenike i osobe s invaliditetom

Foto Općina Kaštelir-Labinci

Dugogodišnju praksu Općina Kaštelir-Labinci nastavila je i ove godine, pa je tako započela podjela božićnih paketa umirovljenicima s područja općine te članovima Društva invalida Poreč. 

No ove godine prisutan je novitet u ovoj blagdanskoj priči koji će zasigurno oduševiti sve koji primaju paket, a to je da Općina Kaštelir-Labinci prvi put u poklon paketima dijeli proizvode iz prodavaonice Butiga. Dakle, zdrave proizvode kaštelirskog kraja po kojima su nadaleko poznati i oko kojih se lokalni OPG-ovi beskrajno trude cijelu godinu kako bi postigli vrhunsku kvalitetu.

Foto Općina Kaštelir-Labinci
Foto Općina Kaštelir-Labinci

Podjela paketa umirovljenicima s proizvodima iz Butige i članovima Društva invalida Poreč koji će dobiti panetone započela je u ponedjeljak 11. prosinca i trajat će do srijede 13. prosinca. Pakete po terenu nose i predaju predstavnici Općine Kaštelir-Labinci, uz najljepše želje povodom blagdana svima koji pakete dobivaju. Općina Kaštelir-Labinci inače iznimno vodi računa o kategorijama mještana kao što su umirovljenici ili osobe s invaliditetom te su aktivnosti koje za cilj imaju učiniti im život lakšim, ugodnijim ili radosnijim među prioritetima Općine. Podsjećamo da je u rujnu prošle godine na Kuzminju, blagdan sv. Kuzme i Damjana, svečano otvoren novouređeni prostor Udruge umirovljenika koji je od tad na raspolaganju za druženje i aktivnosti svim umirovljenicima s područja Općine Kaštelir-Labinci. Prostor, koji se pokazao idealnim za ovu namjenu, nalazi se neposredno uz jaslice, u prizemlju općinske zgrade, i njegovim uređenjem Općina je nastavila s pozitivnom praksom stavljanja u funkciju nekretnina koje su u općinskom vlasništvu.

U međuvremenu, u srpnju svečano je otvorena prodavaonica Butiga u kojoj se domaća i zdrava hrana lokalnih proizvođača može kupiti cijele godine, pa je logičan slijed događaja bio da starijim sumještanima i onima s invaliditetom za blagdane poklone upravo nešto iz Butige, prodavaonice koja je jedinstvena u čitavoj Istri i sinonim za zdravlje, kvalitetu, domaću proizvodnju i održivost.

-Vjerujemo da će poklon paketi razveseliti sve u čiji dom ta iznenađenja stižu ovih blagdana i ovom im prigodom još jednom od srca želimo čestit Božić i sve najbolje i najljepše u Novoj godini, poručili su iz Općine Kaštelir-Labinci.

Foto di AI ART made in Germany to produce images for people da Pixabay

Pridružite se avanturama sobice Dasher – nova božićna priča u porečkoj knjižnici

Foto Istarska kulturna agencija

Veliki interes za snimanje filmova u Istri na FOCUS-u u Londonu