in

POREČ: Rekordan odaziv na humanitarnu Adventsku utrku za Centar za inkluziju

Foto Grad Poreč - Adventska utrka 2023.

Sunčano subotnje jutro na Adventu Poreč okupilo je do sad najveći broj malih i velikih trkača – njih više od 350, na tradicionalnoj humanitarnoj Adventskoj utrci Poreč. Natjecateljske kotizacije usmjerene su Centru za inkluziju i podršku u zajednici – Poreč, te će Centru biti donirano sveukupno čak 1.730 eura.

Foto Grad Poreč - Adventska utrka 2023.
Foto Grad Poreč – Adventska utrka 2023.

U muškoj konkurenciji najbrži su bili Matija Lisec, Edi Pašić i Marko Horvat, dok su među ženama najbrže bile Isabel Petronio, Lia Trdina i Sandra Martinović, a utrku su zajednički organizirali Atletski klub Maxivms iz Poreča i Advent Poreč. Ukupne rezultate možete provjeriti OVDJE.

Nakon utrke, druženje je nastavljeno na Adventu, gdje je članovima Centra za inkluziju Poreč uručena vrijedna donacija, uz zahvalu gradonačelnika Lorisa Peršurića sudionicima na odazivu, te činjenici da su Porečani i brojni gosti još jednom pokazali svoje veliko srce.

Subotnja večer na Adventu Poreč donosi baletnu predstavu Orašar, jedan od najljepših svjetskih baleta, koja će se odigrati u rasprodanoj dvorani Žatika s početkom u 19 sati – ulaz otvoren od 18 sati. Orašar je postao sastavni dio božićnih tradicija u mnogim europskim i svjetskim gradovima te i dalje oduševljava publiku svojom ljepotom, maštovitošću i izuzetnim plesnim izvedbama, stoga smo posebno ponosni da po prvi puta ovo remek djelo dolazi i u naš grad. Nakon predstave na Trgu Matije Gupca sve očekuje koncert Febre, nakon što je sinoć Jole rasplesao prepun porečki Advent i oduševio sve prisutne odličnom atmosferom i provodom.

Foto Grad Poreč - Adventska utrka 2023.
Foto Grad Poreč – Adventska utrka 2023.

Već tradicionalno, na Trgu Matije Gupca, za sve građane i goste Poreča u nedjelju, 24. prosinca organizirana je prigodna marenda i druženje povodom Badnjaka i nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana. Gradonačelnik Loris Peršurić će, zajedno sa svojim zamjenicima od 10.00 sati dijeliti besplatan bakalar i vino, a glazbenu pratnju osigurat će Malvazija band, dok će za najmlađe biti održana radionica stolnih društvenih igara.

Foto Grad Poreč - Adventska utrka 2023.
Foto Grad Poreč – Adventska utrka 2023.

Bogat program provjerite na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici: www.facebook.com/adventporec , objavio je Grad Poreč.

Autor fotografija je Manuel Paljuh.

Foto Vatrogasci Umag brtonigla nesreća

S lokalne ceste sletio na Istarski ipsilon

Foto Karate klub Finida

POREČ: Članovi Karate klub Finida uspješno položili za početničke i više pojaseve