in

POREČ: Učenici i učitelji OŠ Finide zajedno u humanitarnim akcijama za potrebite

Foto Oš Finida Poreč

Prosinac je vrijeme zajedništva, darivanja i vrijeme koje bi svatko od nas trebao provesti u miru i bezbrižnosti, no oko nas često ima i onih ljudi kojima je potrebna pomoć.

Na mrežnim stranicama OŠ Finida imali smo prilike vidjeti informacije o velikome srcu učenika i hvalevrijednim akcijama koje se provode tijekom čitavoga prvog polugodišta, a sve u želji da pomognu i usreće one kojima je to potrebno. U školi su tako prikupljena značajna sredstva kroz razne humanitarne akcije, kojih je u mjesecu prosincu zaista bilo puno.

Tako su srećke Novogodišnje lutrije Društva invalida Poreč tijekom velikih odmora marljivo prodavali učenici 2.b razreda sa svojom učiteljicom Suzanom Jakotić.

Svoje su prodajne vještine učenici okušali i na porečkom Adventu, gdje su se prodavali maštoviti i kreativni božićni ukrasi koje su izradili vrijedni učenici produženoga boravka sa svojim učiteljicama. Sva prikupljena sredstva od prodaje božićnih ukrasa bit će poklonjena djeci Dječjega doma Ruža Petrović, odnosno za svako će dijete iz spomenutoga doma biti osigurani poklon bonovi. Također, štićenicima iz Dječjega doma Ruža Petrović omogućiti će se ugodnije blagdane zahvaljujući donacijskoj prodaji igračaka oko koje se ujedinila čitava škola i prikupljena su značajna financijska sredstva, a koju je organizirala učiteljica Maja Prević.

Učenici OŠ Finida razveselili i svoje sumještane humanitarnim akcijama, i to dvjema u Poreču i dvjema u Novoj Vasi. 4.a i 4.c razred Osnovne škole Finide su, sa svojim učiteljicama Brankicom Čerović i Dianom Stevanović, posjetili Dom za starije u kojemu su štićenicima podijelili prigodne poklone. Učenici 4.b razreda Osnovne škole Finide, sa svojom učiteljicom Vedranom Vukić Stranić, izradili su čestitke i posjetili Centar za socijalnu skrb. Učenici PŠ Nova Vas sudjelovali na humanitarnom koncertu u župnoj crkvi te su sa svojim su učiteljicama Sandrom Labinac Bilić, Natašom Bayer, Vanessom Vadinjof i Marijanom Valić mještanima čestitali nadolazeće blagdane podjelom blagdanskih čestitki.

Iz škole posebno žele zahvaliti svim roditeljima zbog toga što, sa svojom djecom,podržavaju školske humanitarne akcije koje su donijele vrijedna iskustva svima, a posebice učenicima. Učenici su u svim akcijama pokazali zajedništvo, empatiju, iznimnu kreativnost, poduzetnički duh, veliko srce i pozitivnu energiju koja  posebno veseli. -Smjer je to u kojem i dalje želimo ići te se veselimo svim iskustvima koja su pred nama, poručuju iz škole.

Porečka bajka - Foto Grad Poreč

Advent Poreč: Djed Mraz i pokloni razveselili 1.700 mališana

Foto Policijska uprava istarska

ISTRA: Uhićen razbojnik koji je uz prijetnju pištoljem opljačkao kladionicu i lagao da je to učinio njegov kolega