in

HZJZ provodi ljetnu kampanju “Nema maženja bez paženja”

I ove godine aktualna je kampanja pod nazivom “Nema maženja bez paženja” u organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo s početkom od 15. lipnja.

Kampanja će trajati sve do 4. rujna s ciljem edukacije svih građana, a posebno mladih, o važnosti očuvanja spolnog i reproduktivnog zdravlja atraktivnim porukama i vizualima.

U sklopu kampanje na 26 plaža od sjevera do juga Hrvatske bit će postavljeni edukativni infopanoi i kabine za presvlačenje s ključnim porukama. Njome će biti obuhvaćene najfrekventnije plaže i panoi u ljekarnama.

U sklopu ovogodišnje kampanje provodit će se online edukacije objavama i kvizovima na društvenim mrežama. Najoriginalnije fotografije, videozapisi i slogani, kao i najtočniji odgovori na pitanja iz kvizova znanja, bit će nagrađeni poklon-paketima.

Najnoviji podaci međunarodnih istraživanja pokazuju da mladi u Hrvatskoj o nekim aspektima spolnog i reproduktivnog zdravlja znaju manje nego prije desetak godina.

Prema podacima posljednjeg istraživanja HBSC-a (Health Behaviour School-aged Children), kondome je koristilo 60% dječaka i 50% djevojčica, što ukazuje na osjetan pad u odnosu na prijašnja razdoblja (npr. 2006. godine kondome je koristilo 82% dječaka i 84% djevojčica).

Sve detaljne informacije dostupne su na službenoj web stranici projekta Živjeti zdravo, odnosno na linku https://www.hzjz.hr/cat/aktualnosti/

Izvor HZJZ/Index

Porečki jedriličari izvrsni u Rijeci – Simon Starić i David Nicoletti ukupni pobjednici

bankomat provala eksplozija

TAR – POREČ: Policija objavila detalje o eksploziji bankomata – iz jednog su ipak uspjeli ukrasti novac