in

Info-dani za udruge u Istri ove godine online

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i ove godine organizira Info dane od 23. studenog do 27. studenog 2020. godine. Info dani namijenjeni su svim organizacijama civilnog društva, javnim i privatnim ustanovama, jedinicama lokalne i regionalne uprave i samouprave, te ostalim zainteresiranima sa ciljem što boljeg informiranja o aktualnim temama i novostima iz područja civilnog društva, edukacije te stvaranja  partnerstva i novih razvojnih prilika.

U sklopu bogatog petodnevnog programa održat će se niz predavanja, radionica i okruglih stolova. Ovogodišnje teme edukacija jesu društveno poduzetništvo i izrada lean platna, društveno inoviranje, društveni utjecaj, brendiranje, priprema i objava publikacija, društvene mreže i digitalni alati, medijsko praćenje događaja….dakle za svakog ponešto.

Edukacije će voditi niz stručnjaka iz pojedinih područja; Muamer Mujević, Tomislav Pancirov, Marijeta Matijaš, Darko Ciglar, Stjepan Mikec i Helga Možé.

Zaklada poziva članove udruga da se uključe u ovogodišnje Info dane za udruge kako bi stekli novo znanje, saznali korisne informacije i utjecali na razvoj organizacije kako bi svi zajedno mogli doprinijeti razvoju aktivne zajednice.

Za sudjelovanje je potrebno ispuniti Google obrazac, a cijeli program Info dana za udruge 2020. možete pronaći ovdje (www.civilnodrustvo-istra.hr).

Za dodatne upite i pojašnjenja može se nazvati telefon 052/212-938 ili pisati na zaklada@civilnodrustvo-istra.hr.

S ciljem sprječavanja širenja pandemije koronavirusa – COVID 19, Info dani održat će se online, putem aplikacije ZOOM.

Edukacije u sklopu Info dana za udruge 2020 održavaju se u sklopu Projekta +Resilient, odnosno Regionalnog centra za razvoj društvenih inovacija – ReCeD’Istria. ReCeD’Istria pilot je projekt Projekta „+Resilient“ koji je financiran iz programa Interreg Mediteran 2014-2020 iz Europskog fonda za regionalni razvoj i sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. U projektu sudjeluje 14 partnera iz 8 zemalja Mediterana a cilj mu je umrežiti, povezati i prenijeti znanja i dobre prakse poticanja i razvijanja društvenih inovacija te utjecati na kreiranje jače institucionalne podrške na europskoj razini.

Nacionalni stožer: 1.973 nova slučaja i 45 mrtvih

Iz tiska izašao Kalendar Jurina i Franina za 2021. godinu