in

Iščekivanje Božića u OŠ Tar-Vabriga

Foto OŠ Tar-Vabriga

Vjeroučiteljica Ankica Tutiš iz OŠ Tar-Vabriga uvijek je jako kreativna, vrijedna i radišna, ali u ovo blagdansko vrijeme nadmaši samu sebe. Uvijek puno toga pruža svojoj okolini, a sada još više. Osmislila je igrokaz povodom paljenja adventskih svijeća u Taru i Poreču. Svake nedjelje tijekom adventa palila se po jedna adventska svijeća u Poreču na Trgu slobode, a kada vremenski uvjeti to nisu dozvoljavali igrokaz se održavao u Crkvi Gospe od Anđela. Paljenje adventskih svijeća bilo je predviđeno i u Taru, ali vremenski uvjeti su dozvolili samo paljenje prve svijeće. 

Foto OŠ Tar-Vabriga
Foto OŠ Tar-Vabriga

Adventske svijeće predstavljaju nadu, mir, radost i ljubav, a utjelovile su ih učenice Maria Krizmanić, Nina Krizmanić, Leona Maljić i Iris Markotić. Adventske svijeće borile su se protiv tame i zla koje su utjelovile učenice Iva Brizić, Asia Kodnik, Nika Kocijančić i Veronika Labinjan. Učenice Petra Filipović i Nina Šabanagić izrecitirale su recitacije.

Igrokaz bi bio neizvediv bez pripovjedačice Lane Babić. Osim igrokaza vjeroučiteljica Tutiš osmislila je i program za Žive jaslice u Poreču gdje su opet sudjelovali tarski učenici u ulogama vojnika, pastira, anđela i stanovnika Betlehema.

Foto OŠ Tar-Vabriga
Foto OŠ Tar-Vabriga

-Ponosni smo što je Svetu obitelj predstavljala učiteljica naše škole Dijana Josić-Lastrić sa svojim suprugom Tomislavom u ulozi Josipa i malim nećakom Jakovom u ulozi novorođenog Isusa. Arkanđela Gabriela utjelovila je Lana Babić.  Bez obzira na sve ove aktivnosti vjeroučiteljica Ankica nije zapustila uređenje škole pa je u holu s učenicima uredila jaslice, poručuju iz OŠ Tar-Vabriga.

Foto MK Špada Poreč

Odličan nastup članova mačevaoca porečke Špade u Zagrebu

Foto Policijska uprava istarska

KONTROLA BRZINE: Uhvatili Porsche kako juri 234 km na sat