in

KONTROLA BRZINE: Uhvatili Porsche kako juri 234 km na sat

Foto Policijska uprava istarska

Sukladno najavi, jučer je od 09 do 14 sati na području PU istarske provedena je prometna akcija „Kontrola brzine kretanja vozila“. Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 20 prekršaja, svi iz domene nepropisne brzine kretanja vozila. 

Najveća brzina izmjerena je u 11,20 sati uređajem LaserCam izvan naselja, na kolniku autoceste A9, kada je vozač upravljao osobnim automobilom marke Porsche brzinom od 234 km/h, što umanjeno za sigurnosnu razliku iznosi 210 km/h, na mjestu gdje ograničenje brzine kretanja iznosi 110 km/h, čime je dopuštena brzina kretanja prekoračena za 100 km/h. Za ovu vrstu prekršaja propisana je novčana kazna u iznosu od 5.000 do 15.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana.

Budući da je prekoračena ili neprilagođena brzina kretanja vozila jedan od glavnih uzročnika prometnih nesreća s najtežim posljedicama pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika ne prekoračuju dopuštene brzine kretanja vozila i brzinu kretanja vozila prilagode realnim uvjetima, osobinama i stanju ceste, objavila je istarska policija 21. prosinca 2022.

Foto OŠ Tar-Vabriga učenici božić paljenje svijeće

Iščekivanje Božića u OŠ Tar-Vabriga

Nemet, Paus i Daus - Foto IDS

Šef IDS-a: Više Istre u Saboru znači i bolju Hrvatsku