in

Iskoristite vikend, novo pogoršanje već u ponedjeljak

Foto Marinela Žiković

Vikend će obilježiti prekrasno proljetno vrijeme. Sunčano i toplo, pa ga stoga iskoristite. Naime, već u ponedjeljak stiže novo naoblačenje, javlja Istramet.

SUBOTA – Pretežno sunčano vrijeme uz malu naoblaku. Puhat će slaba do umjerena bura, danju duž zapadnu obalu Istre umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 2 do 8 °C, dnevne vrijednosti između 18 i 22 °C.

NEDJELJA – Pretežno sunčano vrijeme, danju uz porast visoke naoblake. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 3 do 10 °C, dnevne vrijednosti između 18 i 23 °C.

PONEDJELJAK – Pretežno oblačno vrijeme, krajem dana uz mjestimičnu kišu. Puhat će slabo do umjereno jugo. Jutarnje temperature zraka od 6 do 12 °C, dnevne vrijednosti između 13 i 17 °C, piše Istramet.

HRT-ova prognoza kaže da će tijekom vikenda biti pretežno sunčano i ponovo danju toplije, uz najvišu temperaturu zraka većinom oko 20°C, u unutrašnjosti Dalmacije i malo višu. No jutra će na kopnu biti svježija nego prošlih dana, samo rijetko i maglovita, a mogućnost slabog mraza pri tlu postoji uglavnom u gorju. Prema kraju nedjelje u zapadnim krajevima, većinom uz granicu sa Slovenijom, mogući su lokalni pljuskovi, prognozira Zoran Vakula za HRT.

U prvom dijelu novoga tjedna opet diljem Hrvatske oblačnije, uz čestu kišu pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, posebice na Jadranu, na čijem će srednjem i južnom dijelu puhati umjereno i jako jugo, a na sjevernom dijelu bura. Jutra će biti toplija nego tijekom vikenda, a dani svježiji.

Od četvrtka više sunčanog vremena i porast temperature, na Jadranu uz slabiji vjetar, ali i dalje posvuda ne suho, najavio je HRT.

Ministar Ćorić u Sv. Petru u Šumi pustio u pogon vodovod i najavio početak radova za drugu fazu

HUT-u nagrada za najbolju kriznu komunikaciju u 2020. godini