in

Istarska policija najavila pojačani nadzor korištenja pojasa i nepropisne uporabe mobitela

Ilustracija Photo: Tomislav Miletić/PIXSELL

Policijski službenici kontrolirat će vežu li se vozači i putnici sigurnosnim pojasom te koriste li vozači nepropisno mobitel tijekom vožnje

U cilju povećanja stanja sigurnosti cestovnog prometa i podizanja svijesti o opasnostima nepropisne uporabe mobitela i nekorištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje, Postaja prometne policije Pula će u utorak, 2. travnja od 8 do 13 sati, provesti preventivno-represivnu  akciju ”Nadzor nepropisne uporabe mobitela i nekorištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje“.

Pravilno vezivanje sigurnosnim pojasom smanjuje rizik od ozljeđivanja te pridonosi smanjenju opasnosti od nastanka teških ozljeda pri prometnim nesrećama, stoga apeliramo na vozače i putnike u motornim vozilima da se prije svake vožnje, pa i one najkraće, obavezno vežu sigurnosnim pojasom. Također apeliramo na vozače da tijekom vožnje ne koriste mobitel i druge uređaje uporabom ruku, s obzirom da njihovo korištenje tijekom upravljanja vozilom značajno umanjuje sposobnost pravovremenog reagiranja.

lisice mup policija

Istarska policija privela nasilnika koji je vikao i fizični nasrnuo na djelatnice trgovine

POREČ: U Zajednici Talijana nastupaju Laura Marchig i Darko Jurković Charlie