in

Istarska policija najavila još jednu akciju nadzora brzine u prometu

Ilustracija - Foto PU dubrovačko-neretvanska

Kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu, Postaja prometne policije Pula-Pola će u četvrtak, 14. prosinca 2023. od 8 do 13 sati, provoditi preventivno-represivnu prometnu akciju ”Nadzor brzine kretanja vozila”.

Na području PPrP Pula-Pola tijekom jedanaest mjeseci i prvih deset dana prosinca 2023. godine, zabilježeno je 70 prometnih nesreća kojima je okolnost (greška) nastanka prekoračena ili neprilagođena brzina kretanja, što je za 10% manje od usporednog razdoblja 2022. godine, odnosno 12 % udjela u ukupnom broju prometnih nesreća. Zbog nepropisne ili neprilagođene brzine tijekom jedanaest mjeseci i u prvih deset dana prosinca 2023. stradalo je ukupno 59 osoba, od kojih su četiri osobe smrtno stradale, 13 osoba teško je ozlijeđeno i 43 osobe su lakše ozlijeđene.  U jedanaest mjeseci ove godine policijski službenici utvrdili su ukupno 12395 prometnih prekršaja, od čega 3529 ili 28,4 % udjela prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila.

Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika ne prekoračuju dopuštene brzine kretanja vozila. Naime, prekoračena ili neprilagođena brzina kretanja vozila jedan je glavnih uzročnika prometnih nesreća s najtežim posljedicama.
Ističemo da su, kako bi se izbjegle posljedice za život i zdravlje, sudionici u prometu dužni voditi računa o sigurnosti, razvijati solidarnost i štititi zdravlje i život drugih osoba.

noćna prometna policija nesreća noć mrak mračna

Lov na pijanog vozača u Istri: 60-godišnjak bježao policiji

Foto Grad Poreč - Advent Poreč 2023.

ADVENT POREČ: Valamar za svoj 70. rođendan poziva na koncerte Marka Tolje, Nine Badrić, grupe Cambi i Bal princeza