in

Istarska policija obilježava Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama

Foto Policijska uprava istarska

Budući da se sutra obilježava Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama, na Narodnom trgu u Puli održat će se aktivnost kojoj je cilj upozoriti javnost na problem ovisnosti

Policijska uprava istarska će sutra, 26. lipnja od 9 do 11 sati, na Narodnom trgu u Puli obilježiti Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama.

Obilježavanjem ovog datuma nastoji se upozoriti na štetnost zlouporabe droga i njezinu povezanost s kriminalitetom, ukazati na zdrave životne izbore te istaknuti vrijednost suradnje i zajedništva različitih organizacija u prevenciji i suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Policija kroz svoj svakodnevni rad poduzima aktivnosti kojima je cilj suzbijanje kriminaliteta zlouporabe droga te otkrivanje počinitelja takvih djela. Pored represivnih aktivnosti, poslovi prevencije policijske uprave provode i niz preventivnih aktivnosti. Tijekom cijele školske godine u svim osnovnih i srednjim školama u Istri provodi se nacionalni preventivni projekt ”Zdrav za pet” s ciljem aktivnog mijenjanja stavova i senzibiliziranja mladih o štetnim životnim navikama o ovisnosti, kao i  podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja te usvajanje zdravih stilova života. Također se tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti provode preventivne aktivnosti poput pisanja slogana o borbi protiv ovisnosti, kao i tribine sa učenicima srednjih škola u suradnji sa suradnicima iz drugih institucija.

Kako bi građani dobili cjelovitu informaciju o problematici ovisnosti, kao i institucijama u kojima mogu potražiti pomoć za sebe i svoje bližnje, uz policiju na Narodnom trgu bit će i predstavnici Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, Grada Pule, Gradskog društva Crvenog križa Pula, Obiteljskog centra i udruga koje se bave problemom ovisnosti.

Policija poziva građane da u što većem broju dođu na Narodni trg i podrže borbu protiv zlouporabe opojnih droga.

nesreća očevid

Naletio na pješaka u Istri pa pobjegao. Policija traži pomoć svjedoka

novigrad

Novigrad će kazniti izvođača radova: Farbali pa sve ispustili u more