in

Istarska policija otvorila prijave za 4. Memorijal Ivana Todorića

Ivan Todorić - Foto Policijska uprava istarska

Pozivamo sve trkače, rekreativce i šetače da nam se i ove godine pridruže te da u sportskom duhu odamo počast policijskom službeniku koji je prerano napustio svoju obitelj, prijatelje i kolege

Policijska uprava istarska, Atletski savez Istre, Regionalni klub IPA Istra, Udruga specijalne jedinice policije BAK Istra i Turistička zajednica grada Pule i ove će godine organizirati utrku u spomen na policijskog službenika Ivana Todorića.

Ivan je bio djelatnik Policijske postaje Pula-Pola, a stradao je 22. rujna 2018. godine u prometnoj nesreći kod Krnice. Krenuo je u policijsku postaju, u dnevnu smjenu, u odori koju je volio i s ponosom nosio. Bio je među najboljim polaznicima u svojoj generaciji, a u Policijskoj upravi istarskoj bio je poznat kao pravedan, vrijedan i uzoran policajac. Ljubav prema policiji i plavoj boji bila mu je obiteljska crta. Njegov otac Zlatko umirovljeni je djelatnik Policijske uprave istarske, kao i njegov stric Stanislav.

Osim što se utrkom želi odati počast Ivanu, ona ima i humanitarni karakter, s obzirom da je sav prihod od utrke namijenjen Zakladi policijske solidarnosti, koja pomaže policijskim službenicima i njihovim obiteljima u različitim teškim situacijama. Najviše pomoći zaklda je do sada dodijelila za potrebe liječenja policijskih službenika ili članova njihovih obitelji te za kupnju medicinskih pomagala, a velika pomoć pružena je i policijskim službenicima koji su ostali bez svojih domova za vrijeme elementarnih nepogoda u Petrinji i Slavoniji.

Informacije o utrci

Humanitarna utrka 4. Memorijal Ivana Todorića održat će se u subotu, 14. rujna 2024. godine u 10 sati sa startom i ciljem u bivšem policijskom kampu u Valbandonu, odakle će se trkači uputiti uz more prema štinjanskim tvrđavama. Sudionici mogu birati između dvije staze: glavne utrke od 11.300 metara ili rekreativne utrke od 2.209 metara, a natjecat će se u kategoriji građana i kategoriji policije.

Prijave na utrku zaprimaju se putem poveznice: 4. MEMORIJAL IVANA TODORIĆA najkasnije do 10. rujna. Aktivni i umirovljeni djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova prilikom prijave kao klub navode MUP i ustrojstvenu jedinicu/umirovljeni.

Za rane prijave do 31. srpnja startnina iznosi 10 eura, a za kasne prijave startnina je 15 eura ili više, a novac se uplaćuje direktno na račun Zaklade policijske solidarnosti IBAN HR0723900011100332922 te je prilikom podizanja startnog broja potrebno predočiti dokaz o uplati.

Više informacija o utrci može se pronaći u raspisu utrke (raspis na engleskom jeziku), a ovim putem pozivamo sve trkače i one koji žele prošetati ili potrčati kraćom stazom da se uključe u ovu humanitarnu akciju i da svi zajedno odamo počast jednom poštenom i izuzetnom policajcu, dobrom čovjeku, koji je prerano napustio svoju obitelj, prijatelje i kolege. Obujmo tenisice i potrčimo za Ivana!

Foto USB Poreč

Kreću upisi u USB-ov Ljetni kamp u Taru – za djecu i mlade od 4 do 14 godina 

Foto Waldorfska inicijativa Pula

U Poreču predstavljanje waldorfske pedagogije i škole