in

Istarska policija poziva: Dođite po novi PIN i aktivirajte eOsobnu

Foto Policijska uprava istarska

Građani koji su izgubili pristupne podatke za aktivaciju osobne iskaznice, mogu doći na info punkt te će dobiti novi PIN broj i moći će rješavati upravne poslove bez dolaska u policijsku upravu ili policijsku postaju

Sutra, 13. rujna 2023., na Trgu Portarata u Puli od 11 do 14 sati održava se manifestacija ”Digitalna Hrvatska”, na kojoj sudjeluju i AKD i Policijska uprava istarska kako bi se pomoglo građanima koji žele aktivirati svoje elektroničke osobne iskaznice.

Građani koji su izgubili pristupne podatke za aktivaciju osobne iskaznice, mogu doći na info punkt te će dobiti novi PIN broj i moći će uz stručnu pomoć odmah aktivirati svoju elektroničku osobnu iskaznicu.

Podsjećamo, nakon što aktiviraju i počnu koristiti digitalnu osobnu iskaznicu, građani više neće trebati dolaziti u prostorije policije radi podnošenja zahtjeva za dokumente, već dokumente mogu naručiti putem mobitela i zatražiti dostavu na kućnu adresu. To se odnosi na novu putovnicu, vozačku dozvolu, a na taj način mogu prijaviti boravište za sebe ili svoju djecu ili dati suglasnost za prijavu kao stanodavci. Isto tako mogu zatražiti da im se putovnica i vozačka dozvola, koje se izrađuju u redovnom postupku, dostave na kućnu adresu te i na taj način izbjeći čekanje u redu.

Za lakše korištenje e-Usluga MUP-a potrebno je instalirati na mobitel aplikaciju Certilia. Registracija i uporaba aplikacije je besplatna, a građanima će na taj način putem mobitela, bez potrebe dolaska u policijsku upravu ili policijsku postaju, rješavanje upravnih poslova biti puno jednostavnije, objavila je istarska poliija 12. rujna 2023.

Foto Grad Poreč - Sveta Marija Mala u Baderni

Baderna proslavila blagdan zaštitnice Svete Marije Male

Dani grožđa u Bujama - Ilustracija

Sve je spremno za 117. Dane grožđa u Bujama – Čak 10.000 eura prva nagrada na tomboli