in

Baderna proslavila blagdan zaštitnice Svete Marije Male

Foto Grad Poreč - Sveta Marija Mala u Baderni

Raznim programima Mjesni odbor Baderna i mještani protekli su vikend obilježili blagdan nebeske zaštitnice ovog porečkog naselja, Svete Marije Male. Na sam dan svetice, 8. rujna održana je svečana sveta misa koju je predvodio vlč. Ilija Jakovljević. Programi su se nastavili i navečer uz koncert Tu i tamo benda i DJ Krize.

Foto Grad Poreč - Sveta Marija Mala u Baderni
Foto Grad Poreč – Sveta Marija Mala u Baderni

U nedjelju je održano obiteljsko pješačenje trasom od osam kilometara putevima oko Baderne, a jedna od stanica bio je i Rušnjak gdje su se šetači družili s članovima Pljočkarske udruge Grota iz Tinjana. Pljočkari su na Rušnjaku povodom blagdana održali školu pljočkanja, pa su tako i šetače, pogotovo one mlađe upoznali s ovom tradicijom, te im pripremili suvenire. Ujedno je najavljena prezentacija pljočkanja za djecu u sklopu radionica Djeci našeg malog mjesta u Baderni.

Nakon pješačenja sve čekala okrijepa na igralištu u Baderni, a sljedeće pješačenje u ovom mjesnom odboru najavljuju već idućeg mjeseca. Organizator proslave bio je Mjesni odbor Baderna, uz potporu Grada Poreča

svečana-misa-baderna
Foto Grad Poreč – Sveta Marija Mala u Baderni

pješački prijelaz špadići novi podignuti listopad 2021

Istarska policija organizira akciju s ciljem zaštite pješaka

policija redomat mup pula

Istarska policija poziva: Dođite po novi PIN i aktivirajte eOsobnu