in

Istarska policija se družila s građanima

Foto Policijska uprava istarska

Na Danu otvorenih vrata Zračne luke Pula javnosti su svoj rad predstavili istarski policajci i Policijska škola ”Josip Jović”

Velik broj građana, entuzijasta i profesionalaca iz sektora zračnog prometa, posjetio je danas prvi Dan otvorenih vrata Zračne luka Pula. Među njima je bio i velik broj mladih, učenika osnovnih i srednjih škola, što je bila odlična prilika da svoj rad predstavi i policija, kao služba koja brine za sigurnost za prostoru zračne luke.

Vježba interventne policije i borilački zahvati koje su pokazali policijski službenici okupili su velik broj mlađih, ali i starijih građana koji su sa zanimanjem pogledali kakve sve to zahvate primjenjuju policijski službenici prilikom obavljanja svojih teških zadaća. Neki budući interventni policajci i sami su se okušali u primjeni borilačkih zahvata te su iskoristili policijske službenike kao svoje sparing partnere – pobjedu su, naravno, odnijele mlade snage jer na njima svijet ostaje.

Foto Policijska uprava istarska
Foto Policijska uprava istarska

Velik broj djece pohrlio je prema polaznicima Policijske škole ”Josip Jović” koji su izrađivali diplome s otiscima dlanova, a mališani su mogli odabrati koju boju otiska žele ponijeti kući za uspomenu. Kao nagradu djeca su dobila i prigodne policijske čokoladice, a neki su pokazali izrazitu zainteresiranost za otkrivanje otisaka, ali i drugih tragova koji policijskim službenicima pomažu otkriti počinitelje kaznenih djela.
 
Inspektorica Bella, koju putnici mogu redovito vidjeti u zračnoj luci, pokazala je kako s njom nema šale i da drogu otkriva, bez obzira koliko dobro ona bila sakrivena. Bella je velika mezimica djece tako da su brojni mališani iskoristili prigodu za igru, a neki i za zajedničku fotografiju.
 
A ono što je izazvalo pozornost zaljubljenika na dva kotača bila je pokazna vježba policijskog motoriste iz Postaje prometne policije Pula koji je demonstrirao sigurnu vožnju kroz poligon prepreka. Po završetku vježbe, policijski motocikl privukao je velik broj djevojčica i dječaka koji su poželjeli staviti na glavu policijsku kacigu i fotografirati se za uspomenu na pisti Zračne luke Pula, objavila je istarska policija 24. ožujka 2024.
 

Foto Policijska uprava istarska

Istarska policija će održati predavanje o sigurnosti u prometu osoba treće životne dobi

Foto SRK Running Fox Poreč

POREČ: Running Foxice nastupile na „Memorijalnoj brdskoj utrci Elvira Putina“ i osvojile medalju