in

Istarska županija financira program zapošljavanja osoba s invaliditetom

Ozren Catela i Boris Miletić - Foto Istarska županija

Istarska županija osigurala je financijska sredstva u iznosu od 5.300,00 EUR za Program poticanja intenzivnijeg uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada, a kojeg provodi Centar za inkluzivnu podršku i zapošljavanje INPROMO. Ugovor o dodjeli sredstava jučer su u sjedištu Istarske županije, u Puli, potpisali istarski župan Boris Miletić i predstavnik Centra Ozren Catela.

Župan Miletić je, tom prilikom, pohvalio napore koje udruge INPROMO ulaže u poticanje zapošljavanja osoba s invaliditetom. 

„Kako bismo ostvarili stvarnu stopostotnu uključivost moramo osigurati i svim građanima s invaliditetom jednak status na tržištu rada jer svaka osoba zaslužuje priliku da ostvari svoj puni potencijal. Udruga koju podržavamo ne mijenja samo živote osoba s invaliditetom, već i obogaćuje naše društvo raznolikošću i talentima. Program poticanja njihovog uključivanja na tržište rada gradi mostove prema jednakim prilikama za sve“, poručio je župan. 

„Po cijeloj Istri imamo zaposleno 26 osoba s invaliditetom, a najviše ih je u Labinu. Važno je osobe s invaliditetom usmjeravati ka tržištu rada i vjerujem da idemo u dobrom smjeru“, kazao je Catela, dodajući kako im potpora i podrška Županije puno znači.

Osim poticanja i zapošljavanja osoba s invaliditetom, ciljevi Centra za inkluzivnu podršku i zapošljavanje INPROMO su i razvoj i pružanje inkluzivnih socijalnih usluga za osobe s invaliditetom; promicanje empatije i jačanje socijalne uključenosti osoba s invaliditetom; razvoj inovativnih modela razvoja zajednice te poticanje volontiranja u lokalnoj zajednici, objavio je u priopćenju Kabinet župana Istarske županije. 

trgovina supermarket hrana

UMAG: Dvaput krali u istom trgovačkom centru. Ulovili ih u susjednoj županiji

NOVIGRAD: U petak Neno Belan, Febra i Night Express