in

NOVIGRAD: U petak Neno Belan, Febra i Night Express

Fešta sv. Pelagija 2022. - Arhiv Turističke zajednice Novigrad

Fešta sv. Pelagija, kojom Novigrad višednevnim programom slavi svoga zaštitnika, svake godine oduševi stanovnike i goste grada bogatim glazbenim programom na trima lokacijama u centru grada, u šarmantnoj starogradskoj jezgri. Ove godine Turistička zajednica grada Noigrada pripremila je čak 10 koncerata za svačiji ukus i uživanje do dugo u noć. Osim toga, domaći i strani posjetitelji moći će uživati u bogatoj eno-gastronomskoj ponudi na štandovima smještenima duž novigradskog Mandrača i Porporele.

Neno Belan – Foto Turistička zajednica grada Novigrada

U petak, 25. kolovoza, na pozornici pod zvonikom od 21 sat nastupit će miljenik mnogih generacija, Neno Belan & Fiumens. Istovremeno će u intimnijem ambijentu Prolaza Boška Petrovića nastupati grupa Febra, a od 22 sata svi će se rasplesati na Porporeli uz Night Express.

Night Expres Band
Night Expres Band – Foto Turistička zajednica grada Novigrada

Zvijezda subotnje večeri je Vanna, koja će od 21 sat zavesti publiku na Velikom trgu, a ljubitelji istarske pjesme za to vrijeme mogu uživati u svevremenskim hitovima Sergia Pavata i Orchestre istriane u Prolazu Boška Petrovića. Od 22 sata kreće prava istarska fešta uz neponovljive Gustafe.

Višeglasje Klape Kampanel orit će se glavnim trgom u nedjelju, 27. kolovoza, od 21 sat. Male glazbene nade pokazati će svoj vokalni talent u sklopu tradicionalnog talent showa Mali veliki mikrofon u Prolazu Boška Petrovića u 21 sat. Uz obrade poznatih hitova, koje će izvoditi Mambo Kings od 22 sata, na Porporeli će se dočekati ponoć, kada će pogledi svih prisutnih gostiju grada biti uprte u nebo zbog uvijek veličanstvenog vatrometa.

Sve tri koncertne večeri započet će zagrijavanjem uz DJ-e na Velikom trgu i Porporeli, a nakon koncerata u petak i subotu DJ-glazba će održavati uzavrelu atmosferu do 3 sata u noći. Nedjeljna zabava završit će nešto ranije, u 1 sat.

Na sam Dan Grada i gradskog sveca zaštitnika, 28. kolovoza, u prijepodnevnim satima održat će se svečana koncelebrirana Sveta misa i procesija s relikvijama svetog Pelagija, dok će se predvečer održati svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će se među ostalim uručiti gradska priznanja ovogodišnjim laureatima. Dan grada svojim će promenadnim nastupom starogradskom jezgrom u večernjim satima obilježiti i Puhački orkestar Naša sloga Babići te tako unijeti dodatni dašak svečarske atmosfere, a od 21 sat na Porporeli će se moći zabavljati uz Tu i tamo band.

istarska županija

Istarska županija financira program zapošljavanja osoba s invaliditetom

Foto Policijska uprava istarska

UHIĆEN: Istarski motociklist vozio iako mu je vozačka ukinuta. Dobio veliku novčanu kaznu