in

Istarska županija uplatila donaciju Zagrebu za žrtve potresa

Istarska županija uplatit će 100 tisuća kuna na račun Vlade Republike Hrvatske, koji je otvoren za donacije financijskih sredstava u akciji „Zajedno za Zagreb“, a namijenjenih za sanaciju posljedica potresa u Gradu Zagrebu i okolici.

Zamjenik župana koji obnaša dužnost istarskog župana Fabrizio Radin naglasio je kako smo svi pogođeni epidemijom koronavirusa, a Zagreb se, povrh toga, nosi i s posljedicama razornog potresa, koji je mnoge građane ostavio bez krova nad glavom.

„Istarska županija je i u ovim teškim trenutcima i krizi velikih razmjera, pokazala solidarnost i spremnost na pomoć Gradu Zagrebu u saniranju šteta uzrokovanih razornim potresom. Iz svega ovoga što nas je snašlo izaći ćemo jedino ako smo spremni na zajedništvo i humanost“, poručio je župan Radin zaželjevši svim građanima Grada Zagreba što skoriji povratak u vlastite domove, priopćeno je iz Istarske županije.

NOVIGRAD: Usvojen paket mjera pomoći gospodarstvu – roditelji oslobođeni plaćanja vrtića

Nove mjere pomoći poljoprivrednicima – Otkup mlijeka, osnivanje digitalne tržnice, potpore biljnoj proizvodnji i stočarstvu…