in

Istarski obrtnici dostavili donacije stradalima od potresa u Baniji

Dostavom prikupljenih donacija završena je humanitarna akcija Obrtničke komore Istarske županije i istarskih udruženja obrtnika „Istra – istarski obrtnici za stradale u potresu“. Akcija je trajala od 3. do 31. svibnja i u nju su se uključili brojni članovi Komore.

Donacija, koja se sastojala od prehrambenih i higijenskih potrepština u vrijednosti od oko 60.000 kuna, dostavljena je 14. lipnja kolegama iz Udruženja obrtnika Petrinja, koji će proizvode podijeliti  korisnicima u kontejnerskim naseljima u Petrinji i Glini.

Akciji se priključio i Lions klub Pula, koji je donirao dječju odjeću. U ime Komore, donaciju su predali potpredsjednici Karmen Gašparini i Andi Vitasović, članovi Upravnog odbora Livio Janko i Dean Matić i tajnik Eros Sorić, a u ime Lions kluba Pula predsjednica Branka Orlić (radi se o jednoj u nizu donacija pulskih Lionsa stradalim područjima).

Na ovaj način, još jednom je iskazana jedna od najvažnijih obrtničkih kvaliteta – solidarnost. Obrtnička komora Istarske županije na ovaj je način po drugi put dostavila pomoć (nakon akcije u siječnju) koja je i dalje potrebna, s obzirom da se posljedice potresa tek počinju otklanjati, doznali smo u Obrtničkoj komori.

Slovenija proglasila kraj epidemije

policija traka prometna nesreća

NOVA TRAGEDIJA: Poginuo motociklist na izlazu s Ipsilona