in

Istarski policajci donirali slikovnice za Down syndrom Centar Pula

Foto Policijska uprava istarska

Važno je obilježavati Svjetski dan osoba s Downovim sindrom kako bismo potaknuli cjelokupno društvo na veće poštivanje prava osoba s Downovim sindromom – poručio je načelnik policijske uprave

Uoči Svjetskog dana osoba s Downovim sindrom, koji se obilježava 21. ožujka, policijski službenici posjetili su jučer Down syndrom Centar Pula i korisnicima centra donirali slikovnice koje su prikupili.

Foto Policijska uprava istarska
Foto Policijska uprava istarska

Naime, prije mjesec dana Down syndrom Centar Pula objavio je kako su knjige najbolji prijatelj djece te da su u potrazi za slikovnicama za svoj Babyroom. Slikovnice su počeli donirati brojni Puljani, a akciji se odazvala i Policijska uprava istarska, kojoj se pridružila i udruga ”Naš san njihov osmjeh”.

”Policijski službenici i drugi djelatnici policijske uprave rado su se odzvali ovoj akciji koja je usmjerene prema centru s kojim i inače tijekom godine uspješno surađujemo. Družimo se na Danima otvorenih vrata policije, ali i svakog prosinca kada organiziramo doček Svetog Nikole za djecu s poteškoćama u razvoju. Korisnici Down syndrom Centar Pula rado provode vrijeme s policijskim službenicima, a Luki smo prošle godine ostvarili veliku želju tako da je na jedan dan postao policijski službenik. Važno je obilježavati Svjetskog dana osoba s Downovim sindrom kako bismo potaknuli cjelokupno društvo na veće poštivanje prava osoba s Downovim sindromom”, poručio je načelnik policijske uprave Alen Klabot i pozvao sve da podrže različitost.

Policijski službenici, koji su jučer uručili donaciju slikovnica, proveli su ugodno vrijeme s korisnicima centra i podijeli im reflektirajuće trake za veću sigurnost u prometu. Potom je uslijedilo neizbježno fotografiranje u policijskom vozilu, za koje se čekao red jer je svatko želio uspomenu na druženje s policijskim službenicima. Naš policajac Luka uključio je u dvorištu centra policijsku sirenu koja je proparala zrak, a pratio ju je glasan smjeh djece. Doista radni dan za poželjeti.  

Prema rezoluciji Ujedinjenih naroda, Svjetski dan osoba s Downovim sindromom obilježava se od 2011. godine u cilju poticanja razumijevanje i poboljšanja položaja osoba sa sindromom Down u društvu, a datum 21. ožujka odabran je jer se tijekom diobe spolnih stanica 21. kromosom kopira tri puta. Poštujmo stoga svi zajedno prava osoba s Downovim sindromom, a sutra obucite šarene čarape i dajte svoju podršku što boljoj integraciji osoba s Downovim sindromom u društvo, objavila je Policijska uprava istarska.

Foto: Down syndrom Centar Pula, PU istarska

Foto Policijska uprava istarska

Više osoba prijavljeno zbog protupravnog ponašanja na utakmici Istre i Hajduka – Pirotehenika, bacanje predmeta na policiju…

Foto CMIK Novigrad

NOVIGRAD: Novi koncertni ciklus u CMIK-u: “Quattro stagioni” – Pozdrav godišnjim dobima uz klasičnu glazbu