in

NOVIGRAD: Novi koncertni ciklus u CMIK-u: “Quattro stagioni” – Pozdrav godišnjim dobima uz klasičnu glazbu

Foto CMIK Novigrad

Ovoga petka 22. ožujka od 19:30 u novigradskom CMIK-u pripremaju prvi koncert u okviru novog glazbenog ciklusa pod nazivom „Quattro stagioni“ (Četiri godišnja doba), inače inspiriranog i poznatom istoimenom skladbom, ciklusom četiriju koncerata za violinu i orkestar, talijanskog baroknog skladatelja i violinista Antonija Vivaldija. 

Riječ je o ciklusu koncerata klasične i ozbiljne glazbe, mahom gudačkih ansambala, kojima će u CMIK-u uputiti glazbene pozdrave dobrodošlice na početku proljeća, ljeta, jeseni i zime. Na prvom u nizu koncerata pod nazivom „Dobro nam došlo proljeće!“ glazbeni pozdrav ovom godišnjem dobu uputit će Istarski komorni orkestar pod ravnanjem maestra Petra Matoševića, uz posebnog glazbenog gosta, talijanskog violinistu Elisea Baldizzija. Novigradski koncert će prigodno otvoriti prvim koncertom Vivaldijevih Godišnjih doba, Proljećem (La Primavera), a na repertoaru će se naći i skladbe W. A. Mozarta, Respighija, Sibeliusa i Elgara. Ulaz je slobodan.    

Dodajmo kako ovaj novi glazbeni ciklus prati i vizualni identitet promotivnih materijala, čije idejno rješenje potpisuje dizajnerica Roberta Frančula iz pulskog STUDIO11. Vizual se poigrava nazivom ciklusa Quattro stagioni i mogućom asocijacijom na istoimenu popularnu pizzu. Samo što ova “glazbena pizza” umjesto uobičajenih sastojaka, na svakoj od kriški ima prepoznatljive simbole i motive godišnjeg doba kojem pripada. Ovom duhovitom asocijacijom, ali i formom crteža nalik stripu, željelo se pojam klasične glazbe približiti široj publici, privući njihovu pažnju i pokazati da koncerti klasike ne moraju nužno biti nešto preozbiljno i uštogljeno. 

Pozvani ste stoga svi da u petak 22. ožujka od 19:30 sati u novigradskom CMIK-u budete dio glazbenog pozdrava proljeću! Dobro došli! 

down sindrom

Istarski policajci donirali slikovnice za Down syndrom Centar Pula

Foto Tanja Kocijančić

U nedjelju u ŽMINJU fešta “Istrijanske pinci pod čerepnjon na ugnjišće” uz uskrsne slastice, glazbu i političare u pregačama