in

Istarski Stožer: 9 novooboljelih od Covida-19, jedan je djelatnik pulske bolnice

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 192 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je 9 pozitivnih, javlja 9. srpnja istarski Stožer civilne zaštite.

Kod 7 osoba radi se o uvezenim slučajevima i to 5 s područja Republike Srbije, 1 iz Republike Albanije, te 1 iz Zagreba.

Jedna osoba je kontakt s već pozitivnom osobom. U jednom slučaju je još u tijeku epidemiološka obrada. Jedna od novooboljelih osoba je zdravstveni djelatnik Opće bolnice Pula, koji se zarazio izvan bolničkog sustava.

Nakon epidemiološke obrade definirani su svi preventivni postupci, te je 7 osoba (zdravstveni djelatnici) u mjerama samoizolacije.

U tijeku su postupci preventivne dezinfekcije prostora.

Stožer ističe da Opća bolnica Pula nesmetano pruža redovne usluge zdravstvene zaštite.

-Molimo za odgovorno ponašanje svih građana i gostiju u cilju prevencije pojave i širenja oboljenja. To se posebno odnosi na mjere držanja fizičkog razmaka, osobne higijene i higijene prostora, nošenja maski u zatvorenim prostorima i svugdje gdje nije moguće izbjeći bliski kontakt; što kraće zadržavanje u zatvorenim prostorima, izbjegavati velika okupljanja.

U svakodnevnom radu i životu, potrebno je pridržavati se preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera Civilne zaštite Istarske županije, poručio je istarski Stožer civilne zaštite.

VRSAR: U subotu počinju tržnice domaćih proizvoda na Trgu Degrassi

VRSAR: U subotu počinju tržnice domaćih proizvoda na Trgu Degrassi

Hrvati mogu u Sloveniju bez posebnog ograničenja

Maske postaju obavezne, Nacionalni stožer će danas donijeti još odluka