in

Maske postaju obavezne, Nacionalni stožer će danas donijeti još odluka

Foto MUP

Sigurno je da će zaštitne maske postati obavezne u svim zatvorenim prostorima, a ostat će preporuka da se nose i na otvorenom

Nacionalni stožer kreće prema uvođenju obavezne samoizolacije za osobe koje dolaze iz Srbije i BiH, okupljanja će se ograničiti na sto osoba, a maske će biti obavezne u svim zatvorenim prostorima. Ovo su mjere o kojima se u srijedu, neslužbeno doznaje Jutarnji list, razgovaralo na sastanku Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Mjere bi se trebale uvoditi postupno, a ne “preko koljena”. Naime, broj oboljelih u protekla 24 sata je 53, što u Stožeru smatraju relativno dobrom brojkom, a ovisno o njezinu kretanju donosit će se mjere.

Kako nadalje doznaje Jutarnji list, najkasnije u četvrtak bi se trebala obavijestiti javnost vezano za ponovno uvođenje 14-dnevne samoizolacije za sve one koji u Hrvatsku ulaze iz Srbije i BiH, ali konačna odluka o tome još nije donesena. Doznajemo da će odluka biti najavljena nekoliko dana prije stupanja na snagu, prije svega zbog hrvatskih državljana u tim zemljama, kako bi se na vrijeme mogli vratiti u zemlju a da ne moraju u izolaciju.

Hrvatska više nema niti jednu županiju bez zaraženih koronom, a trenutačno su bolesne 934 osobe. Prednjače Zagreb i Osječko-baranjska županija. Nova žarišta niču svaki dan, a u pravilu su vezana uz privatne fešte – svadbe, proslave krizmi i pričesti, maturalne zabave.

Cijeli članak pročitajte na portalu Jutarnjeg lista.

Istarski Stožer, 17. travnja: Jedan POZITIVAN na Covid-19 i još jedan izliječeni

Istarski Stožer: 9 novooboljelih od Covida-19, jedan je djelatnik pulske bolnice

ISTRAMET: Danas pravi ljetni dan uz temperature do 30 °C, u petak stiže promjena

ADAC: Hrvatska je za Nijemce prva inozemna autodestinacija