in

Istarski stožer donio odluku o online nastavi

Ilustracija - presica stožera

Sobzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju, Stožer civilne zaštite Istarske županije poziva javnosti da se suzdrže od većih javnih okupljanja i rizičnih kontakata u epidemiji bolesti COVID – 19, piše u priopćenju istarskog Stožera 26. listopada.

Značajno povećani broj novozaraženih osoba već je doveo do preopterećenja zdravstvenog sustava, osobito Opće bolnice Pula, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, ali i drugih zdravstvenih ustanova. 

U prethodnom kratkom razdoblju značajno su povećane brojke novozaraženih osoba i u školskom te u sustavu socijalne skrbi. Stožer civilne zaštite Istarske županije stoga, poziva škole i osnivače da procijene rizik u svojem okruženju i sukladno tome donesu odluke o načinu izvođenja nastave, te slobodnih i sportskih aktivnosti. 

 

Stožer civilne zaštite Istarske županije naglašava potrebu poštivanja propisanih epidemioloških mjera, a osobito poštivanja propisanog razmaka/distance i potrebe nošenja zaštitnih maski, te apelira na potrebu cijepljenja, osobito prvog cijepljenja, kao osnovnog rješenja za mogućnost izlaska iz epidemije.

policija traka mjesto nesreće

Nekoliko stotina tisuća kuna štete – Iz bivše bolnice ukradena računala

buje darivatelji krvi prijem 2021

BUJE: Prijem za jubilarne darivatelje – 100 puta krv dali Dario Marušić i Mario Cimador