in

Istarski Stožer objavio nove mjere vezano za organizaciju manifestacija

Istarski stožer objavio je 6. srpnja nove nužne epidemiološke mjere vezano za ograničavanje okupljanja i uveo druge mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

  • „Preporuka jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave da ne organiziraju i ne omogućavaju javna događanja i okupljanja većeg broja osoba, posebice organizirane gledanje nogometnih utakmica tijekom Europskog nogometnog prvenstva, osim ako će na javnom događanju ili okupljanju sudjelovati samo osobe koje posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu.
  • Organizatori okupljanja obvezni su osigurati da se prostori u kojima se okupljanja održavaju redovito provjetravaju, da na okupljanju ne bude prisutno više osoba od dopuštenog broja i da se svi prisutni pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.“

Također, nije dopušteno organizirati događanja/okupljanja na kojima organizator nije u mogućnosti provesti kontrolu prisutnih osoba, te kontrolirati način i uvjete provođenja epidemioloških mjera.

Korona covid maska maskice zaštitne

Istra i dalje bez novozaraženih

FUNTANA: Općina daje u najam javnu površinu u Zelenoj laguni