in

Istarski stožer poslao poruku studentima i učenicima koji se za blagdane vraćaju doma

Stožer civilne zaštite Istarske županije s ciljem prevencije pojave povećanog broja COVID-19 novozaraženih osoba poziva studente i učenike koji se vraćaju sa školovanja iz drugih dijelova Hrvatske ili inozemstva na nužnu potrebu primjene svih propisanih epidemioloških preventivnih mjera tijekom putovanja na povratku i nakon dolaska u Istarsku županiju.

Potrebno je izbjegavati okupljanja i druženja, ograničiti rizične kontakte te korištenje javnog prijevoza, osobito kod sumnje na mogućnost infekcije. Kod sumnje na oboljenje COVID-19 potrebno je žurno javiti se liječniku prethodno telefonom te izbjegavati svaki kontakt do dobivanja negativnog nalaza.

Stožer civilne zaštite poziva sve studente i učenike koji se vraćaju u Istarsku županiju nakon završene nastave da u svojem ponašanju budu odgovorni, da ne ostvaruju rizične kontakte te da ne sudjeluju u okupljanjima, bez obzira na razlog, kako bismo spriječili širenje bolesti, piše u priopćenju kojeg je potpisao načelnik Stožera Dino Kozlevac.

Bez vode 17. prosinca dio Poreča i Katun

Najava prometne akcije u Rovinju