in

Istarski stožer traži rigorozno poštivanje mjera: zabrana manifestacija, promjene u zdravstvenom sustavu…

Ilustracija - presica stožera

ZAKLJUČCI STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE ISTARSKE ŽUPANIJE od 2. studenog 2021.

Na sjednici Stožera civilne zaštite Istarske županije održanoj 2. studenog 2021. godine, Stožer je donio sljedeće zaključke zbog trenutno pogoršane epidemiološke situacije:

• Svi vlasnici, upravitelji i korisnici svih javnih prostora, trgovina, ugostiteljskih objekata te objekata i vozila javnog prijevoza i ostali, potrebno je da se rigorozno pridržavaju propisanih epidemioloških mjera za djelatnosti.

• Osobito je nužno potrebno pridržavati se potrebe nošenja zaštitnih maski u zatvorenim prostorima, te na otvorenom u nemogućnosti održavanja propisanog razmaka/distance. Nužno je potrebno pridržavati se potrebe održavanja propisanog razmaka/distance u zatvorenom i na otvorenim prostorima, te je potrebno osigurati uvjete pojačanog čišćenja i dezinfekcije, te pojačane osobne higijene.

• Obzirom na trenutno pogoršanu epidemiološku situaciju pozivaju se svi gradovi i općine na području Istarske županije te svi organizatori javnih i društvenih događanja,
manifestacija i evenata, da se suzdrže od organizacije gdje se okuplja veći broj osoba, a osobito u zatvorenom prostoru, bez obzira na uporabu EU digitalnih COVID potvrda i propisanih epidemioloških mjera.

• Uz uporabu EU digitalnih COVID potvrda, potrebno je istovremeno pridržavati se i ostalih općih propisanih epidemioloških mjera.

• Obzirom na postojeći način organizacije rada Opće bolnice Pula, a u uvjetima pogoršane epidemiološke situacije i povećanog broja hospitaliziranih – Opća bolnica Pula je izradila plan za prijem povećanog broja COVID-19 pozitivnih bolesnika na bolničko liječenje te su ostale zdravstvene ustanove zadužene pomoći organizacijski i kadrovski Općoj bolnici, kao i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije. Istarski domovi zdravlja zaduženi su uspostaviti ponovni rad COVID ambulanti, a Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju “Martin Horvat” Rovinj-Rovigno i Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije pomoći će kadrovski, u skladu s mogućnostima.
• Pozivaju se građani da se neizostavno pridržavaju epidemioloških mjera kako bismo sačuvali zdravlje i zdravstveni sustav, koji zbog povećanog broja hospitaliziranih osoba ugrožava redovnu djelatnost Opće bolnice Pula.

• Naloženo je Općoj bolnici Pula da pozove specijalizante na specijalizaciji u drugim zdravstvenim ustanovama da se vrate privremeno u ispomoć Općoj bolnici Pula.

respirator bolnica covid korona

ZAHVALE IZ POREČA pulskom Covid-odjelu: Ti se doktori lavovski bore za svoje pacijente!

MO Varvari poziva građane da se uključe u izložbu za sv. Maura