in

ZAHVALE IZ POREČA pulskom Covid-odjelu: Ti se doktori lavovski bore za svoje pacijente!

Ilustracija - Foto Anna Shvets za Pexels

Koronavirus ne prašta. Svakim danom imamo sve više oboljelih u ovom četvrtom valu, a danas je zabilježen i rekordan broj umrlih u samo 24 sata – čak 40! U posljednja 24 sata zabilježeno je 785 novih slučajeva zaraze u Hrvatskoj (u Istri 9). Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 20.562. Među njima su 1.543 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga ih je na respiratoru 185.

Iza toga su liječnici koji se bore za živote ljudi svakog dana. Pa tako i u Općoj bolnici Pula. U nastavku objavljujemo zahvale sestre i brata iz Poreča koji su na kućnoj njezi nakon povratka iz bolnice gdje su vodili tešku bitku protiv ovog virusa.

Ovim putem željela bih se zahvaliti cijelom Odjelu infektologije u pulskoj bolnici. Nakon što smo brat, a kasnije i ja, zaprimljeni na covid-odjel i stavljeni na kisik s obostranom upalom pluća – borba je krenula.
Poseban pozdrav medicinskom bratu Toniju, dr. Đani Frančula i dr. Izabeli Ćelović te naravno svim doktorima i medicinarima koji u tim uvjetima rada pokazuju najprije da su ljudine. Stvarno rade u teškim uvjetima, s manjkom radne snage, ali imaju lavlja srca i do zadnjeg atoma snage daju sve od sebe za pacijente.
Doktori vi ste NAŠ ponos i drago mi je da ste ostali u Hrvatskoj!

Veliki pozdrav Marija i Nenad Trbara.“

policija auto automobile blur buildings

VIŠNJAN: Pao s motora s 2,49 promila u krvi

presica stožera dino kozlevac

Istarski stožer traži rigorozno poštivanje mjera: zabrana manifestacija, promjene u zdravstvenom sustavu…