in

Istarski Stožer: U 10 dana više od 100 novozaraženih. Objavili broj cijepljene djece i odraslih

Arhiv - Foto Radio Centar Poreč

U razdoblju od 19. travnja do 28. travnja 2022. g., potvrđeno je 117 novozaraženih osoba s našeg područja.

Najveći postotak odnosi se na radno aktivno stanovništvo, a najmanji na populaciju do 19-te godine života. Izliječeno je još 99 osoba. Nažalost, u navedenom razdoblju, preminule su još 3 osobe (prosječna dob 75 godina) s pridruženim kroničnim bolestima.

U Općoj bolnici Pula u periodu od 19. do 28. travnja hospitalizirano je između 17 i 26 COVID-19 pozitivnih pacijenata. Na bolničkom liječenju jutros, 29.4.2022. g., je 20 COVID-19 pozitivnih pacijenata.  Od hospitaliziranih pacijenata dnevno jedan pacijent je u respiracijskom centru.

Kliničke slike su u većine hospitaliziranih asimptomatske po pitanju COVID-19 infekcije čemu je dokaz i vrlo mala potreba kisika koja se koristi u liječenju.

Od svih hospitaliziranih, prosječno dva pacijenta dnevno imaju potrebe za liječenje respiratorom ili visoko protočnim kisikom.

S obzirom na cijepni status radi se o podjednakom broju necijepljenih osoba i osoba s aktivnim imunitetom. To ide u prilog vrlo blagih, gotovo asimptomatskim kliničkih slika kod cijepljenih, ali je hospitalizacija potrebna zbog druge aktivne kronične bolesti.

Prvom dozom cijepljeno je 62,8% ukupnog stanovništva (prema prvim rezultatima Popisa 2021.), a cijepljenje je završeno kod 61,9%.

Prvom dozom cijepljeno je 73,5% odraslog stanovništva, a cijepljenje je završeno kod 72,6%.

Dodatnom dozom (docjepna i treća doza za imunokompromitirane osobe) cijepljeno je 51.493 osoba ili 31,3% odraslih.

Prvom dozom cijepljeno je 1.843 djece, a s obje doze 1.630, navodi se u priopćenju koje je potpisao načelnik Stožera Dino Kozlevac.

Dajla - foto TZ Novigrad

„DAJLA ŽIVI“ u subotu uz izložbu starih fotografija, sajam, edukacije i sportske igre

Foto Općina Vižinada

VIŽINADA: Položeni vijenci za Dan oslobođenja općine