in

Istarski vatrogasci vratili se iz Slovenije

Požar u Sloveniji - Foto Hrvatska vatrogasna zajednica

Vatrogasci iz JVP POREČ koji su bili na gašenju požara u Soveniji su Adriano Pršurić, Đanluka Banko, Robert Bratović i Valentino Pršurić, a zajedno s kolegama iz Umaga, Pazina i Pule.

foto Facebook Vatrogasci Pula
Foto Facebook Vatrogasci Pula

Istarski vatrogasci koji su 20. srpnja poslani kao pomoć slovenskim kolegama u gašenju požara, u popodnevnim su se satima u petak vratili u Hrvatsku Prema riječima zapovjednika Serđe Šilića koji je vodio vatrogasce u ispomoć, požar u Sloveniji zahvatio je veliko područje, a gašenje otežava vjetar i velika zadimljenost.

 „Mi smo u Sloveniji bili 3 dana i 2 noći i pomagali smo prvenstveno u punjenju rezervoara za vreće helikoptera tijekom dana, a po noći smo raspoređeni kao pomoć za snadbijevanje vozila koja su radila na linijama požara, ali smo i direktno gasili požar“, kazao je. Rekao je da je zadimljenost velika te da zračne snage teško rade, osobito kada vjetar stane.

Foto Facebook Vatrogasci Pula
Foto Facebook Vatrogasci Pula

„Dim otežava vidljivost, a na tom je području puno zaostalih mina iz Prvog svjetskog rata stoga se konstantno čuju i detonacije. U ovome je trenutku puno vatrogasaca i opreme na požarištu, ali će samo gašenje sigurno potrajati s obzirom na zahvaćenu površinu“, objasnio je zapovjednik Šilić i kazao kako je najbitnije da su se svi vratili s požarišta bez ikakvih ozljeda.

Podsjetimo, deset vatrogasaca sa četiri vatrogasne autocisterne te jednim zapovjednim vozilom iz JVP Pula, JVP Poreč, JVP Umag i JVP Pazin upućeni su prije dva dana kao pomoć u gašenju požara otvorenog prostora u Sloveniji, blizu granice s Trstom.

Kažimo i kako je jučer u Sloveniju poslan helikopter i kanader, a u Bosnu i Hercegovinu također jedan kanader kao pomoć u gašenju požara, objavila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Foto Facebook Vatrogasci Pula
Foto Facebook Vatrogasci Pula
Foto Facebook Vatrogasci Pula
Foto Facebook Vatrogasci Pula

slovenija požar pomoć Hrvatska vatrogasna zajednica

Požar u Sloveniji divlja: Evakuirano 10 sela, vatrogasci na rubu snaga

ljekarna apoteka ilustracija foto pixabay

Dežurstvo ljekarni u Poreču u srpnju i kolovozu