in

Istarski župan protiv centralizacije zdravstvenog sustava

U Slavonskom brodu jučer je održana 60. sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija, a kojoj je prisustvovao i istarski župan Boris Miletić.

hrvatska zajednica županija sastanak  boris miletić

Na radnom sastanku bilo je govora o planovima i aktivnostima Zajednice za 2022. godinu, ali i o izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, te najavljenim izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti. U raspravu o ovom potonjem uključio se i župan Miletić izrazivši otvoreno protivljenje Istarske županije s prijedlogom Zakona koji vodi ka centralizaciji zdravstvenog sustava. Župan je ponovio kako zdravstvene ustanove trebaju ostati u nadležnosti županija podsjetivši na cijeli niz izdvajanja Istarske županije i županijskih zdravstvenih ustanova u nadstandard zdravstvene zaštite, koja je u Istri na zavidnoj razini.

sastanak hrvatska zajednica županija

Prema njegovim riječima, potvrdila je to i pandemija COVID-19, koja je pokazala odličnu koordiniranost zdravstvenog sustava na razini Istarske županije. Zbog svega navedenog, povratak pod ingerencijom države, smatra župan, bio bi veliki korak unatrag, nauštrb građana, ali i djelatnika.

Izvor Istarska županija – Kabinet župana

Bruno Krajcar - Foto Screenshot spot Gloria rakalj

Kantautor Bruno Krajcar novi spot snimio u Raklju – na mjestu odakle ‘puca’ jedan od najljepših pogleda u Istri

Foto Biciklistički klub Poreč

Biciklisti Poreča odlični u Grožnjanu – Medalja za Diega Žužića