in

Kantautor Bruno Krajcar novi spot snimio u Raklju – na mjestu odakle ‘puca’ jedan od najljepših pogleda u Istri

Bruno Krajcar - Foto Screenshot spot Gloria

Bruno Krajcar, jedan od naših najsvestranijih akademskih glazbenika, skladatelja i kantautora, postao je po šesti put otac i posvetio pjesmu svojoj novorođenoj kćerkici. Pjesmom „Gloria“ pjevač slavi rođenje svoje kćerke. Pjesma je to koja je nastala iz srca radosnog tate zbog najvećeg čuda na svijetu, a to je rođenje djeteta.

bruno-krajcar
Foto PR Bruno Krajcar

Kako je Krajcar ispričao Novom listu, odlučio je tu radost kroz pjesmu podijeliti sa slušateljima u ovo predbožićno vrijeme kao najavu svih lijepih blagdana.

Bruno Krajcar - Foto Screenshot spot Gloria rakalj
Bruno Krajcar – Foto Screenshot spot Gloria

Spot je snimljen na jednoj čarobnoj lokaciji – kod crkvice Sv. Agnije u Raklju. Mjesto je to koje Krajcara veže uz brojne gala koncerte na kojima je još od 2008. ugošćavao glazbenike kao što su Bobby Solo, Oliver Dragojević, Gibonni, Tedi Spalato, Stjepan Hauser… Poznata glumica i redateljica Nevena Vukes rekla je da je njen zadatak kao redateljice bio suptilno ispratiti već dovoljno jasno izražene osjećaje da slika isprati tonove i riječi, a prekrasna jesen u Istri je doprinijela da boje spota budu tako raskošne. 

Zadovoljstvo ne skriva Jelena Latin, direktorica Turističke zajednice Marčana, budući da je spot snimljen na području Raklja, s lokacije s koje puca prekrasan pogled na istočnu obalu.

-Sv. Agnija (Agneza) jedna je od najatraktivnijih lokacija naše općine – prekrasan pogled na Raški zaljev, plavetnilo mora koje se spaja sa zelenilom vidikovca uvijek su dobitna kombinacija. Kad se tomu doda još i crkvica sv. Agneze te ostaci Starog Raklja, ova lokacija postaje nezaobilazna za svakog turista, putnika namjernika, domaće ljude, ali i one koji su, poput Bruna Krajcara, u neraskidivoj vezi s Rakljem.

Ponosni smo što se naša općina i, posebice, Rakalj promovira i kroz ovakve medije – kroz glazbu jednog od najrenomiranijih istarskih glazbenika. Spot za pjesmu „Gloria“ velikim je dijelom sniman na Starom Raklju, a uključeni su i brojni drugi ljubitelji Raklja, naglasila je Latin.

Bruno Krajcar - Foto Screenshot spot Gloria rakalj
Bruno Krajcar – Foto Screenshot spot Gloria

Stari kaštel Rakalj ili Rachele prvi se put spominje u pisanim izvorima 1312., i to kao Castellare de Rachir. Riječ je o spisu kojim je gorički grof Henrik Castellare de Rachir dao svojoj kćeri Elizabeti kao miraz i njezinu zaručniku Nikoli Brambergu. Navodi se da je današnji naziv Stari Rakalj dobio u 16. stoljeću, a njegovo je ime izvedeno iz iskrivljene latinske riječi arcellae što znači mala tvrđava, kaštel ili hrid.

U zadnjim arheološkim istraživanjima utvrđeno je da se ovdje živjelo još u brončano doba, dakle prije 3.500 godina. Neki arheolozi smatraju da je tu bila gradina, a i početak razvoja ovog mjesta na istočnoj obali Istre. To su uspjeli saznati iz ostataka keramike koje su pronašli u najdonjem horizontu ovog nekadašnjeg kaštela, naglasila je Latin.

maske maskice korona covid

Zaštitaru Fine slomio prst jer ga je tražio da stavi masku

hrvatska zajednica županija boris miletić

Istarski župan protiv centralizacije zdravstvenog sustava