in

Istra na Badnjak: 57 novozaraženih, na liječenju 64 osobe, Kozlevac: Brine nas broj hospitaliziranih

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 373 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 57 novozaraženih osoba s područja županije. Za 41 osobu radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 2 osobe epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja Rijeke (2).

U epidemiološkoj obradi nalazi se 14 osoba. Izliječeno je 49 osoba. Trenutno je 558 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 1.602 osoba.

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju na liječenju su 64 osobe. Od toga su 4 osobe u respiracijskom centru, piše u priopćenju od 24. prosinca koje je poslao istarski Stožer civilne zaštite.

-Za sada su brojke ipak u laganom padu, međutim, brine nas broj hospitaliziranih na covid-odjelu u pulskoj Općoj bolnici. Ako se taj broj bude povećavao bolnica će morati ograničiti druge aktivnosti i to nije dobro, rekao je načelnik Stožera Dino Kozlevac.

Najavio je i dolazak prvih doza cjepiva u Istru, i to između Božića i Nove godine, najvjerojatnije oko 28. prosinca. Prema njegovim riječima, najprije će se cijepiti štićenici i osoblje u domovima za starije osobe te medicinsko osoblje, posebno s Odjela za infektologiju, a potom i ostale prioritetne skupine.

Daje se u zakup poljoprivredno zemljište u Vrsaru, Gradini i na Limu

Načelnik Funtane MLADEN GRGETA: Uz mjere štednje i pomoći poduzetnicima najvažnije investicije realizirane koroni usprkos