in

Istra neće otvarati kockarnice i kladionice? Kozlevac: Procijenit ćemo situaciju

Dino Kozlevac - Foto Istarska županija

Šef Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac izrazio je zadovoljstvo što su, kako kaže, donesene odluke o kavi za van i teretanama te kako ničim nije bilo najavljeno da će biti omogućeno otvaranje casina, kladionica i kockarnica. Ipak, postoji mogućnost da se nakratko odgodi otvaranje casina, kockarnica i kladionica u Istarskoj županiji.

“Prvo da vidimo koje će epidemiološke mjere biti propisane za te djelatnosti pa ćemo procijeniti situaciju. Vrlo oprezno otvaramo djelatnosti i predlažemo mjere te postoji mogućnost da to eventualno malo prolongiramo”, kaže za televiziju N1.

Kozlevac kaže kako u okolnim zemljama nije dobro stanje i da ih to zabrinjava.

“Smatram da su Hrvatska, sve županije i Istra, dosad sve dobro odrađivali. Mi nismo imali lockdown, mi smo imali oštre mjere. Svi naši radnici, školarci, svi oni koji idu raditi u Sloveniju trenutno ulaze bez problema. Mi moramo prvenstveno štititi sebe i brinuti o epidemiološkim mjerama”, kazao je Kozlevac.

Ugostiteljima nije jasno kako se mogu otvarati kockarnice, ali ne i kafići i restorani

Kozlevac kaže kako je prigovor ugostitelja da im nije jasno kako se mogu otvarati kockarnice, ali ne i kafići i restorani razumljiv, ali da to nije usporedivo.

“Tih objekata ima puno manje na području Istarske županije. Mi ćemo u utorak imati sastanak s cehom ugostitelja. Koliko znam nažalost mnogi neće ni iskoristiti mjeru kave za van, jer im to nije isplativo. Neki će krenuti s time, a neki ne”, rekao je.

“Dozvolit ćemo si neke mjere koje nam epidemiološki ne odgovaraju, da ih prilagodimo uvjetima u Istarskoj županiji. demo još taj finiš dati i dati sve od sebe da tu dionicu završimo. Cijepljenje bi moralo zajedno sa svim mjerama dati rezultatima. Bez još jedne ljetne turističke sezone, mislim da si to više ne smijemo dozvoliti”, dodaje.

Kratko se osvrnuo i na cijepljenje protiv koronavirusa.

“Mogu samo osobno reći, ne pada mi na pamet se cijepiti dok ne krene masovno cijepljenje. Ono što ja znam, u našem županijskom Zavodu za javno zdravstvo nitko se ne prima preko reda, osim ako nije bilo indicirano sa zdravstvenim potrebama i poteškoćama. Nitko se mlađi nije cijepio do sada i vjerujem da će to tako i ostati”, rekao je Kozlevac za N1.

Deset dana zatvora zbog prometnih prekršaja

Novi poraz porečkih odbojkašica