in

Istra: Od ponedjeljka lovci opet kreću u odstrel divljači po naseljima

Foto Unsplash - Ilustracija by Danny Kroon

Nakon što su tijekom studenog i prosinca 2023. godine provedene aktivnosti izlučivanja prekomjernog broja divljih svinja, nastavlja se postupak izlučivanja divljači.

U skladu s mjerama propisanim Programom zaštite divljači za područje Grada Pula-Pola, nastavlja se Plan provedbe mjera za sprječavanje šteta od divljači oko naselja Veli Vrh, Štinjan, Dolinka i Marsovo polje. Postupak će se provoditi 5., 9., 12. i 16. veljače 2024. godine  u vremenu od 17:30  do 22:00 sata. U dane vikenda, subotom i nedjeljom neće se provoditi aktivnosti izlučivanja divljači.

U subotu, 10. veljače 2024. godine od 7:30 do 13:00 sati izlučivanja će se provoditi na području oko naselja Valmade, Monte Turco i Šikići.

Navedene aktivnosti su nastavak provedbe Protokola za postupanje prilikom izlučivanja divljači i ostalih životinjskih vrsta koji se temelji na obvezama koje za Grad Pulu proizlaze iz Programa zaštite divljači za područje grada Pule, izrađenog prema odredbama Zakona o lovstvu, objavio je Grad Pula.

Sonja Kotur Lovreković

NORVEŠKA u Poreču: Dođite poslušati Sonju Kotur Lovreković, putovima bakalara i potrazi za Aurorom borealis

Dr. Tomislav Peharda - Foto Grad Poreč

POREČ: Voditelj Savjetovališta za oboljele od raka dr. Tomislav Peharda: To nije samo tjelesna bolest – pogađa psihu, mijenja socijalne relacije, odnose unutar obitelji…